Ljubav na prvo trčanje

Svi hoće na ulice

Ljubav na prvo trčanje

Ostali sportovi -
Beograđani se uveliko prijavljuju za maraton, vlada veliko interesovanje

Trčanjem do zdravlja.Poznatom latinskom izrekom „u zdravom telu zdrav duh“ vodiće se učesnici jubilarnog 25. beogradskog maratona, koji će u nedelju 22. aprila pokušati da svoju fizičku izdržljivost stave na test. Upravo iz tog razloga Beograđani već danima dolaze u Prijavni centar na Trgu Nikole Pašića, gde uzimaju brojeve i imaju priliku da osete atmosferu uoči same manifestacije. Jedan od učesnika polumaratona je i student Vladimir Radinović, kojem je glavni cilj da izdrži do kraja.

- Već četiri godine redovno učestvujem na deonici od 21 kilometar. Svake godine sam stizao do cilja, to mi je plan i ovog puta. Spremio sam se temeljno, nisam želeo da ponovim prošlogodišnju grešku, kad sam imao problema na stazi. Svidelo mi se trčanje još 2009. godine i ne planiram da prekidam svoju tradiciju - izjavio je Radinović.

Uprkos vetru i lošem vremenu, na prijavnim mestima stvorila se gužva. Budući takmičare ne mare previše za hladnoću, a među njima je i mladi programer iz Beograda Nikola Mijatović.

- Trčim još od 1995. godine, potpuno sam se navikao. Posao mi je takav da sam dugo vezan za kompjuter, pa mi je neophodno da obogatim svoje treninge. Idealno rešenje je maraton, spremam se tokom cele godine i prija mi - kaže Mijatović.

Kako čovek da odoli da se ne prijavi

Kurir trka zadovoljstva

Koordinator Prijemnog centra Dragica Živanović veruje da će Beogradski maraton obeležiti veliki broj učesnika, koji će svoje sposobnosti iskušati u polumaratonu i u trci zadovoljstva, koju organizuje Kurir.

- Pre početka rada ovog centra imali smo više od 700 prijava, i taj broj raste bez prestanka. Prijavljuju se i mladi i stari, osobe koje tradicionalno godinama učestvuju.

Često viđamo i sugrađane koji su zašli u osmu deceniju života. Dolaze i roditelji sa decom, ali oni će učestovati u trci koju organizuje vaš list - izjavila je Živanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track