(VIDEO) SKUPA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI: NFL zvezda ostala bez prsta i 60 miliona dolara
Foto: Reuters

Bizarno

(VIDEO) SKUPA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI: NFL zvezda ostala bez prsta i 60 miliona dolara

Ostali sportovi -
Nesreća u kojoj je stradao Džejson Pijer-Pol se dogodila prilikom proslave 4. jula, praznika kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine
1 / 2 Foto: AP

Zvezdi američkog nogometa Džejsonu Pijeru-Polu (26) amputiran je prst na desnoj ruci nakon što mu je za vreme proslave Dana nezavisnosti eksplodirala pirotehnička naprava u ruci.

Nesreća se dogodila prilikom proslave 4. jula, praznika kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije.

U početku se činilo kako je obrambeni igrač Njujork Džajantsa zadobio samo opekotine, ali kasnije se pokazalo kako su povrede daleko teže. Samo dan pre nesreće on je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj pozira uz automobil koji je do vrha bio pun raznih pirotehničkih sredstava.

Mladi Amerikanac je ovoga meseca trebao da potpiše novi 60 miliona dolara vredan ugovor, ali su Džajantsi prekinuli pregovore.

Zanimljivo, Pijer-Pol nije jedini igrač NFL-a koji je 4. jula stradao od vatrometa. Sličnu nesreću imao je i igrač Tampa Beja Si Džej Vilson. Njemu su teško povređena dva prsta i postoji opasnost od amputacije. Si Džej Vilson je stradao kada je sa porodicom i prijateljima slavio Dan nezavisnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=5ioLAEqBdXw
http://www.youtube.com/watch?v=XQNnpi7IK3U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track