UHVAĆEN ZALET NA EVROPSKIM IGRAMA: Baku je podstrek za Rio!
Foto: Marina Lopičić

Srbi uspešno ispisali istoriju u Azerbejdžanu

UHVAĆEN ZALET NA EVROPSKIM IGRAMA: Baku je podstrek za Rio!

Ostali sportovi -
Olimpijski komitet Srbije ocenio da su postignuća naših sportista na Evropskim igrama dobar pokazatelj šta možemo očekivati na OI u Brazilu

Prve Evropske igre, održane u Bakuu, već su prošlost što se tiče Olimpijskog komiteta Srbije. I to lepa i veoma uspešna prošlost, pre svega zbog načina na koji je srpski tim ispisao prvu stranicu istorije ovog takmičenja.Sa osvojenih 15 medalja (osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane) Srbija se svrstala u sam vrh osvajača odličja, a u Olimpijskom komitetu Srbije smatraju da takvi rezultati mogu, i trebalo bi, da budu dodatni motiv za još bolji rad i pripreme za Olimpijske igre naredne godine u Rio de Žaneiru.Fantastičan rezultat- Ostvaren je fantastičan rezultat, što svakako uliva veliku nadu da će se tako nastaviti i u Riju, uz želju da svi budu zdravi i spremni, i da ćemo imati čemu da se radujemo i za godinu dana - rekao je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i dodao:- Siguran sam da svi delimo mišljenje da su EI u Bakuu bile fantastično takmičenje i da je tamo ispisana nova strana u istoriji sporta. Veoma mi je drago što su naši sportisti bili tamo i siguran sam da će o ovom takmičenju govoriti s velikim ponosom - zaključio je Paspalj.Generalni sekretar OKS Ðorđe Višacki smatra da će većina osvajača medalja iz Bakuu konkurisati za odličje u Brazilu naredne godine.Najjača konkurencija- Većina medalja, izuzimajući neolimpijske sportove, osvojena je u najjačoj mogućoj konkurenciji u Evropi. Naši sportisti to vrlo dobro znaju i nosiće to sa sobom na Olimpijske igre u Riju. Siguran sam da će im to mnogo značiti jer pritisak koji nosi veliko multisportsko takmičenje ove vrste, na kojem je veliki broj takmičara na jednom mestu i kada je pažnja javnosti mnogo veća, ne može da se poredi s pojedinačnim evropskim prvenstvima. Verujem da će im ovo iskustvo značiti pre svega za samopouzdanje na njihovom putu za Rio - rekao je Višacki.

RastemoVJAČANIN ČEKA DOZVOLUSrbija u ovom trenutku ima 38 putnika za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a broj sportista koji će od 5. do 21. avgusta učestvovati na najvećem takmičenju nije konačan. Očekuje se da će se za olimpijske norme izboriti brojni srpski takmičari, kao i da će Arkadij Vjačanin, plivač ruskog porekla koji već ima dve isplivane norme, dobiti dozvolu Međunarodnog olimpijskog komiteta da nastupi za Srbiju u Riju.

Milica MandićRADUJEM SE NOVOM IZAZOVUOlimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić na prvom je mestu liste takmičarki koje žele na OI u Riju.- Srebrna medalja iz Bakua donela mi je 24 boda, koji su pomogli da zadržim prvu poziciju na rang-listi. Trudiću se da tako bude i do kraja godine i da se direktno kvalifikujem za Rio. Radujem se tom izazovu - rekla je Mandićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track