MAKSIMOVIĆ ANĐUŠIĆ: Zlatna medalja je cilj na OI u Rio de Žaneiru
Foto: OKS

Stepenik više u odnosu na London

MAKSIMOVIĆ ANĐUŠIĆ: Zlatna medalja je cilj na OI u Rio de Žaneiru

Ostali sportovi -
Ona je danas zajedno sa potpredsednikom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarkom Paspaljem simbolično pustila u rad olimpijski sat na Terazijama u Beogradu

BEOGRAD - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović rekla je danas da joj je cilj osvajanja zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Kvotu za Olimpijske igre sam ispunila i mogu mirno i opušteno da se pripremam za Rio. Uzbuđena sam jer je ostalo još godinu dana do početka takmičenja i ne mogu da verujem da je prošlo tri godine otkako sam osvojila srebrnu medalju u Londonu, prošlo je za tren. Cilj je da u Riju odem stepenik više", rekla je Maksimović Anđušić novinarima u Beogradu.

Ona je danas zajedno sa potpredsednikom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarkom Paspaljem simbolično pustila u rad olimpijski sat na Terazijama u Beogradu, koji će odbrojavati do početka Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Imaćemo mnogo takmičenja do Igara, sezona počinje u oktobru, a od marta ide Evropsko prvenstvo, pa četiri Svetska kupa, od kojih će jedan biti u Rio de Žaneiru, na strelištu gde ćemo se boriti za medalje i moći ćemo da upoznamo uslove. Nadam se najboljem, naši sportiti osvajaju medalje i obaraju rekorde na takmičenjima i spremni ulazimo u takmičenja", rekla je Maksimović Anđušić.

Potpredsednik OKS Žarko Paspalj rekao je da je zadovoljan rezultatima srpskih sportista i da očekuje da će srpski tim u Rio de Žaneiru biti brojnijii od onog u Londonu.

"Zadovoljan sam silnim dobrim rezultatima iz prošle i ove godine. To nam daje velik nadu da bismo mogli imati brojniji tim nego u Londonu, a samim tim će i naše šanse za medalje biti veće. U ovom trenutku naš tim za Rio broji 40 sportista, a mnogima predstoje kvalifikaciona takmičenja", rekao je Paspalj i dodao da je OKS pripreme za Rio počeo pre tri godine.

U OKS danas je stigao poziv predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Od srpskih sportista učešće na Igrama 2016. godine do sada su obezbedili ženska košarkaška reprezentacija Srbije, muška vaterpolo reprezentacija, četiri atletičara, dva plivača i devet reprezentativaca u streljaštvu. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusa 2016. godine. Sportisti će se takmičiti u 26 sportova i 39 disciplina. Procenjeno je da će u Rio de Žaneiro doći više od 10.500 sportista iz 205 zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track