SLOBODAN NIKIĆ: Rio je šansa generacije!

Vaterpolistima nedostaje samo olimpijsko zlato

SLOBODAN NIKIĆ: Rio je šansa generacije!

Ostali sportovi -
Samo jako treba maksimalno da se koncentrišemo na Olimpijske igre jer je to kruna naših karijera, kaže najtrofejniji srpski igrač Slobodan Nikić

Vaterpolo reprezentacija Srbije sa Olimpijskih igara u Londonu vratila se s bronzanom medaljom, a u Riju naredne godine „delfini“ sanjaju veliko finale i, zašto da ne, najsjajnije odličje!Ako neko može i ima pravo da gaji najveće ambicije, onda je to četa Dejana Savića, koja je osvajanjem šampionata sveta, ali i Svetske lige istakla kandidaturu za najviše postolje. Posle dve bronze u nizu, vreme je i za korak napred i za osvajanje olimpijskog odličja.

Niko kao oni... „Delfini“ su na Svetskom prvenstvu u Kazanju pokazali da su favoriti i na OI u Brazilu
Niko kao oni... „Delfini“ su na Svetskom prvenstvu u Kazanju pokazali da su favoriti i na OI u Brazilu

Zlatni nizNajtrofejniji srpski vaterpolista Slobodan Nikić veruje da će ekipa konačno zasijati punim sjajem na Olimpijskim igrama.- Svi očekuju da nastavimo sa osvajanjem zlatnih medalja, i mi ćemo se potruditi. Očekuje nas „kruna“ ove generacije - Rio de Žaneiro. Po meni, Olimpijske igre su najznačajnije takmičenje u našim karijerama i zato treba da se koncentrišemo i spremimo se maksimalno - kazao je sjajni as Galatasaraja.

Peking 2008 - bronza
Peking 2008 - bronza

Bićemo još boljiSelektor Dejan Savić smatra da je za vrhunski rezultat na Olimpijskim igrama potrebno da igra Srbije bude još bolja jer će konkurencija i ambicije rivala biti na najvišem nivou.- Imamo godinu dana da se spremimo za Igre u Riju. U tom periodu moramo da uradimo mnogo, što na igračkom i taktičkom planu, ali i na analiziranju protivnika. Moramo da poboljšamo kolektivni i individualni nivo igre kako bismo ostvarili zadovoljavajuću formu za Rio - smatra selektor zlatnih momaka.

London 2012 - bronza
London 2012 - bronza

Pred domaćom publikomEVROPSKO PRVENSTVO KAO UVERTIRAInteresantno je da je naš tim posle svakih Olimpijskih igara ostvarivao odličan rezultat, izuzetak su bile samo Igre u Londonu, jer je na Svetskom prvenstvu u Barseloni Srbija doživela neuspeh.- Istina je to, ali možda je taj loš rezultat pozitivno uticao na nas u motivacionom smislu. Svetsko prvenstvo na kojem smo osvojili zlato mnogo će značiti u pripremama za Olimpijske igre. Ali, u tom smislu, gledam i na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu. To će, doduše, stvoriti dodatni pritisak na tim, posebno sada, ali je sigurno još jedan stepenik ka Riju - rekao je Dejan Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track