(KURIR TV) REKETIRALI SMO EVROPSKOG ŠAMPIONA:  Velja Stjepanović dobar i u stonom tenisu
Foto: Aleksandar Jovanović - Cile

Nije loš

(KURIR TV) REKETIRALI SMO EVROPSKOG ŠAMPIONA: Velja Stjepanović dobar i u stonom tenisu

Ostali sportovi -
Vežbao sam malo sad u Kazanju. Poslednja dva dana nisam imao takmičenja, pa sam malo igrao stoni tenis. I kada sam bio mlađi igrao sam često kod familije u Bijeljini
1 / 3 Foto: Aleksandar Jovanović - Cile

Najbolji srpski plivač, evropski prvak Velimir Stjepanović i reporteri Kurira ukrstili su rekete u Stonoteniskoj akademiji Kocić u Zemunu.

Razmenili smo udarce da bismo već posle prvih poena konstatovali da se Velja prilično dobro snalazi s reketom u rukama.

- Nisam loš, a niste ni vi, naravno - uz osmeh je odgovorio naš plivač.- Vežbao sam malo sad u Kazanju. Poslednja dva dana nisam imao takmičenja, pa sam malo igrao stoni tenis. I kada sam bio mlađi igrao sam često kod familije u Bijeljini. Obožavam da igram stoni tenis, ali u Dubaiju nema baš gde da se trenira, zapravo ne znam nijedno mesto gde može da se igra - rekao nam je Stjepanović, koji nam je otkrio i da izbegava druge sportove kako ne bi došlo do neke povrede, pa nas je zanimalo čime se zanima kad ne trenira.

- Volim da provodim vreme sa devojkom. Ako sam pod velikim stresom i hoću da se "ugasim" igram igrice i spavam. Volim da spavam između treninga da se oporavim pred sledeće napore. Mislim da će ova godina biti još teža i moraću dobro da se oporavim kako bih odradio sve treninge kako treba.S devojkom je umeo da zaigra šah, a kako se ona bavi jogom pitali smo Velju da li koristi neke vežbe koje mu Džesika preporuči.- Ove godine ću početi da radim s njom dva, tri puta nedeljno i mislim da će mi to pomoći.

GODIŠNJICA EVROPSKOG ZLATA: Ne mogu da zamislim život bez plivanja Na današnji dan prošle godine Velimir Stjepanović doplivao je do evropskog zlata na 400 metara, pa smo ga pitali da li ima ideju čime bi se bavio da nije postao plivač.- Teško mi je da zamislim život bez plivanja, od malih nogu plivam, pa ne mogu da zamislim život drugačije. Da nisam plivač, sigurno bih bio sportista. Igrao sam sve kad sam bio mlađi. Basket, fudbal, tenis sam isto igrao, karate... Nešto od toga bih verovatno radio.

PODRŠKA SALETOVOJ EKIPI: Košarkaši su sjajni

Velimir Stjepanović pratio je prethodnih dana mečeve košarkaša na turniru Trofej Beograda.

- Bilo je sjajno, mislim da su momci u veoma dobroj formi. S Rusima su igrali baš dobro, malo i za publiku, što je lepo, jer odavno nisu igrali u Srbiji. Imaju jaku grupu na evropskom, ali mislim da će biti dobro. Neću da stvaram pritisak, ali mislim da će oni sami sebe optereti i probati da osvoje zlato, jer bi tako išli na Olimpijske igre. Mislim da oni idu na titulu, jaki su, rade dobro i očekujem da budemo zajedno u Riju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track