OČARANA NAJBRŽIM ČOVEKOM PLANETE: Amela Terzić trenira s Juseinom Boltom
Foto: AP

Susret na stazi

OČARANA NAJBRŽIM ČOVEKOM PLANETE: Amela Terzić trenira s Juseinom Boltom

Ostali sportovi -
Dok ja obilazim krugove, u čudu me gleda, jer on radi samo na ubrzanju, rekla je srpska atletičarka

Svetsko prvenstvo u atletici biće održano u kineskoj prestonici Pekingu od 22. do 30. avgusta, a pripreme za ovo elitno takmičenje uveliko traju. Jedna od učesnica biće i srpska atletičarka Amela Terzić iz Novog Pazara, kojoj tokom priprema društvo pravi, ni manje ni više, već najbrži čovek na svetu, Jusein Bolt.- Takav profesionalizam nikada nisam videla. Mnogo radi na sebi i svakog dana je na stadionu po više sati. Dok ja obilazim krugove, u čudu me gleda, jer on radi samo na ubrzanju - rekla je Terzićeva za medije, očigledno impresionirana treningom i načinom na koji sprinter vežba.

Atletičarka se takođe pohvalila da su na poslednjem treningu ona i Bolt ćaskali, ali da još uvek nije stigla da se s njm i fotografiše.

- Veoma je ljubazan. Razgovarali smo o pripremama. razmenili smo dve-tri rečenice. Niko mu se do tada nije obratio, pa je sve interesovalo šta mi je rekao. Pravo da vam kažem, ni ne sećam se svega. Više mi je bilo u glavi to što pričam sa Boltom nego što sam mislila o temi razgovora. Jedino znam da nije mnogo hteo da otkriva o sebi zbog konkurencije. Ipak sam ovde da mislim o svom takmičenju. Bio je on raspoložen i za slikanje, ali nismo u isto vreme završili trening. Nisam mogla da prekidam samo da bismo se slikali - kaže Amela.

Terzićeva je takođe otkrila i kako Bolt vežba.

- On radi na ubrzanju, pa odlazi na masažu i istezanje. I tako naizmenično. Jedini je sprinter koji tako trenira. Obično se kod fizioterapeuta ide tek posle treninga, a ne u kombinaciji s vežbama - tvrdi ona.

Inače, Amela Terzić će učestvovati u diciplinama na 800 i 1.500 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track