BOLT TUŽAN: Slušam samo priče o dopingu
Foto: AP

Pred Svetsko prvenstvo

BOLT TUŽAN: Slušam samo priče o dopingu

Ostali sportovi -
Mislim da svi atletičari treba pre svega da budu odgovorni za svoje postupke, kako bi pomogli u spašavanju sporta i pokazali da se vrhunski rezultati mogu ostvarivati bez dopinga, rekao je najbrži čovek na planeti

Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Jusein Bolt ocenio je da je tužna činjenica da se uoči starta atletskog Prvenstva sveta samo priča o dopingu.Međunarodna atletska federacija (IAAF) poslednjih nedelja suočava sa sa doping skandalima, a najnoviji je slučaj 28 atletičara za koje je naknadnom analizom utvrđeno da su bili pozitivni na prvenstvima sveta 2005. i 2007.

"Priče o dopingu zaista zauzimaju centralno mesto. Sve što slušam poslednjih nekoliko nedelja je doping, doping, doping. Većina pitanja koja se postavljaju tiču se dopinga, što smatram tužnim", rekao je Bolt.

On je naglasio da borba protiv dopinga zavisi isključivo od sportista i njihove spremnosti da samo istrajnim radom dođu do vrhunskih rezultata.

"Mislim da svi atletičari treba pre svega da budu odgovorni za svoje postupke, kako bi pomogli u spašavanju sporta i pokazali da se vrhunski rezultati mogu ostvarivati bez dopinga", rekao je Bolt.

Jamajčanin startuje na šampionatu sveta u subotu u kvalifikacijama na 100 metara, u disciplini u kojoj brani titulu. Bolt je na istom mestu, na stadionu "Ptičje gnezdo" 2008. na Olimpijskim igrama osvojio tri zlatne medalje – na 100,200, i u štafeti 4x100.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track