TRI NORME ZA RIO: Dve bronze i jedno srebro za Srbiju
Foto: KSS

Planetarni šampionat u kajaku i kanuu

TRI NORME ZA RIO: Dve bronze i jedno srebro za Srbiju

Ostali sportovi -
Na Olimpijske igre će Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek, Marko Novaković i Nebojša Grujić i Marko Tomićević i Milenko Zorić

Srpski kajakaši osvojili su tri medalje i isto toliko normi za Olimpijske igre u Riju naredne godine.

Marko Novaković i Nebojša Grujić osvojili su treće mesto u finalu trke na 200 metara u disciplini K-2 na Svetskom prvenstvu u Milanu. Njih dvojica su trku odvezli za 31.046 sekundu. Pobedu je odnela posada Mađarske. Trka je zbog lošeg starta vožena dva puta, a u prvoj su srpski kajakaši bili drugoplasirani.

Srpske kajakašice Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su drugo mesto u finalu trke kajaka dvoseda na 500 metara. Njih dve su trku odvezle u vremenu 1:41.075, a ispred njih je bila selekcija Mađarske.

K2-500 A finale Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek SREBRNA MEDALJA!

Posted by Kajakaški Savez Srbije on субота 22. август 2015.

U trci dvojca na 1000 metara Marko Tomićević i Milenko Zorić su posle velike borbe bili treći, a trku su izvezli u vremenu 3:11,502. Pobedu je odnela posada Nemačke.

Od srpskih reprezentativaca u A finalu Dejan Pajić je u kajaku jednosedu zauzeo deveto mesto u trci na 1000 metara.Srpske kajakašice izborile su plasman u finale četverca na 500 metara. Posada u sastavu Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Bendek i Olivera Moldovan će u nedelju veslati finale u kojem će pokušati da dođu do pobedničkog postolja i norme za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.Muški četvorosed bio je poslednji u polufinalu trke na hiljadu metara, čime je izgubio svaku šansu za plasmanom na OI. Sprinteri Nikolina Moldovan u ženskom K1 na 200 metara i Marko Dragosavljević u muškom K1 na 200 metara, kao i kanuistkinja Krasimira Stojčeva u C1 na 200 metara veslaće u B finalima, za plasman od 10. do 18. mesta, pošto su u polufinalnim trkama zauzeli četvrta mesta. Četvrtog dana šampionata sveta u Milanu, u trkama koje su veslane u prepodnevnom delu programa, Krasimira Stojčeva i Nikolina Mijušković zauzele su 7 mesto u B finalu na 500 metara. Kristina Bedeč bila je četvrta u B finalu na 500 metara, dok je kanuista Strahinja Mladežić zauzeo šesto mesto u B finalu na 1.000 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track