DORĆOL OPEN: Beograd domaćin međunarodnog rvačkog turnira
Foto: Kurir Sport

Takmičenje grčko-rimskim stilom

DORĆOL OPEN: Beograd domaćin međunarodnog rvačkog turnira

Ostali sportovi -
Pravo učešća na rvačkom turniru Dorćol open imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih kategorija: Pioniri (2002. i 2003.); Kadeti (1998. i 1999.)

Drugi po redu, Međunarodni rvački turnir Dorćol open održaće se u nedelju, 20. septembra 2015. godine, u Beogradu, u organizaciji Rvačkog kluba Dorćol.

Učestvovaće rvači iz Srbije, Grčke, Mađarske, Bugarske, Makedonije, BiH i Hrvatske.Ovogodišnji rvački turnir Dorćol open održaće se u sali O.Š. Braća Baruh (ul. Despota Đorđa 2) u Beogradu, sa početkom u 11:00 časova, a u skladu sa pravilima Rvačkog saveza Srbije.Programom rvačkog turnira Dorćol open predviđena su takmičenja Grčko-Rimskim stilom u sledećim kategorijama: Pioniri (25-30, 33, 36, 42, 46, 50, 55 Kg); Kadeti (63, 76, 85, 100 kg). Takođe, programom manifestacije, eliminacione borbe predviđene su od 11:00 časova, dok su finalne borbe na programu od 14:00 časova.Pravo učešća na rvačkom turniru Dorćol open imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih kategorija: Pioniri (2002. i 2003.); Kadeti (1998. i 1999.). Počasni predsednik turnira biće princ Đorđe Karađorđević."Pre skoro godinu dana kontaktirali su me momci iz Rvačkog kluba Dorćol i izneli molbu da im postanem patron ili neka vrsta počasnog predsednika.Nisam tada mnogo znao o rvanju, međutim kada su mi saopštili da oni treniraju klince potpuno bestplatno i čak da im obezbeđuju besplatno opremu, vode na pripreme... shvatio sam da moram da budem deo tog tima i pomognem koliko mogu. Skloniti jedno dete sa ulica Beograda je velika stvar i znam koliko sport može da bude moćan u toj borbi, ali takođe znam da je sport za mnoge u Beogradu danas postao luksuz.Sport je danas hteli mi da priznamo ili ne postao biznis. Skupe članarine, oprema i pripreme porodici sa dvoje dece sa prosečnom platom u Srbiji su nemoguća misija. I šta se onda dešava sa tom decom? Okreću se ulici.Zato sam kod ljudi iz Rvačkog kluba Dorćol prepoznao više od bavljenja sportom, prepoznao sam njihovu misiju, njihovu borbu da izgrade bolje društvo. Ponosan sam danas na Kraljevski Rvački klub Dorćol i na organizaciju ovog velikog Međunarodnog turnira koji se održava za vikend u Beogradu. Na kraju koristim priliku da pozovem sve ljubitelje sporta da u nedelju 20. Septembra od 11h dodju u Osnovnu školu Braća Baruh na Dorćolu i podrže međunarodni rvački turnir „Dorćol Open 2015“."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track