Vučić poručio čelnicima IAAF: Srbija će biti dobar domaćin EP u dvorani 2017. godine
Foto: Tanjug

Kou i Bubka u poseti Vladi Srbije

Vučić poručio čelnicima IAAF: Srbija će biti dobar domaćin EP u dvorani 2017. godine

Ostali sportovi -
Tokom susreta premijer Vučić je izjavio da je izuzetno počastvovan dolaskom delegacije Svetske atletske federacije, čiji članovi su svetski poznati atletičari poput Koua i Bubke

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastali su se danas sa članovima delegacije Svetske atletske federacije (IAAF) na čelu sa predsednikom federacije Sebastijanom Kouom.Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, ministarka omladine i sporta Rumunije Gabrijela Sabo, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen i predsednik Balkanske atletske federacije Dabromir Karamarinov, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.Tokom susreta premijer Vučić je izjavio da je izuzetno počastvovan dolaskom delegacije Svetske atletske federacije, čiji članovi su svetski poznati atletičari poput Koua i Bubke.On je istakao da Vlada Srbije podržava sportiste i ulaže u sport, a posebno atletiku, o čemu svedoče i brojni rezultati i medalje srpskih atletičara.

"Rekreativni i školski sport predstavljaju osnov zdrave nacije. Stoga želimo da u škole uvedemo čas fizičkog vaspitanja svakoga dana, kao što je to praksa u Mađarskoj i Kanadi", dodao je srpski premijer.

Tema susreta bila je i organizacija Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će 2017. godine biti održano u Beogradu."Siguran sam da će Srbija biti izuzetan domaćin i da ćemo imati najbolju atmosferu i publiku koju atletika, bar u Evropi, do sada nije doživela. Na vreme ćemo završiti sve preuzete obaveze oko priprema za organizaciju ovog prvenstva", istakao je premijer Vučić.Članovi Federacije su tokom dana obišli radove na prvoj Atletskoj dvorani u Srbiji, koja će biti korišćena za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani 2017. godine u Beogradu."Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da smo prošli zvanični test, kako Evropske tako i Svetske atletske federacije i da u roku stižemo da završimo sve što je zamišljeno za Evropsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu 2017. godine. Čast mi je i što imam priliku da budem u društvu ovako velikih sportista na čelu sa predsednikom Svetske atletske federacije Sebastijanom Kouom", rekao je Udovičić.

Foto: Mos.gov.rs
Foto: Mos.gov.rs

Srbija želi SP 2020. godineBugarin Dobromir Karamarinov dobio je danas još jedan četvorogodišnji mandat na mestu predsednika Balkanske atletske asocijacije (ABAF) na Kongresu koji je održan u Vršcu.Za potpredsednike izabrani su generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i generalni sekretar Turskog atletskog saveza Fahretin Jildit."Pre svega želim da pohvalim Atletski savez Srbije na sjajnoj organizaciji, prevazišli su sva naša očekivanja oko organizacije još jednom. Mislim da sam prethodne četiri godine uspešan bio u svojoj ulozi predsednika i očigledno dokazao da je to moje mesto još uvek. Pre četiri godine sam izabran za predsednika u Beogradu, a sada sam reizabran, opet u Srbiji, to svakako nešto mora da znači", rekao je Karamiranov.Kongres su svojim prisustvom uveličali legendarni asovi Britanac Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletske federacije i Ukrajinac Sergej Bubka, prvi potpredsednik, kao i predsednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen."Nisam ni sumnjao u dobru organizaciju ovog Kongresa, nakon onako sjajnog Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine. Nadam se da će još uspešnija godina biti 2017. kada je planirano Evropsko dvoransko prvenstvo u KOMBAK areni", izjavio ej Kou.Predsednik ASS Veselin Jevrosimović zahvalio se na lepim rečima i najavio da će se Srbija kandidovati i za domaćina Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva 2020. godine.Takođe, na Kongresu je doneta odluka da Srbija sledeće godine bude domaćin dva velika takmičenja - Balkanskog prvenstva u krosu i prvenstva Balkana za juniore i juniorke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track