(VIDEO) STIGAO SVOG IDOLA: Hamilton pobedom u Japanu izjednačio Senin rekord
Foto: AP

Britanac sve bliži novoj tituli

(VIDEO) STIGAO SVOG IDOLA: Hamilton pobedom u Japanu izjednačio Senin rekord

Ostali sportovi -
Hamilton je u Japanu stigao do devete pobede ove sezone, a 41. u karijeri

SUZUKA - Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton pobedio je na 14. trci sezone u šampionatu F1, koja je danas vožena za Veliku nagradu Japana na stazi Suzuka. Hamilton je u Japanu stigao do devete pobede ove sezone, a 41. u karijeri. Britanac se po broju pobedu izjednačio sa svojim idolom legendarnim Brazilcem Aertonom Senom. Ispred su samo legendarni Mihael Šumaher sa 91 pobedom, Alan Prost sa 51 pobedom i Sebastijan Fetel, koji ima 42 trijumfa.Hamilton je trku završio za sat, 28 minuta, šest sekundi i 508.Drugo mesto pripalo je još jednom vozaču Mercedesa Nemcu Niku Rozbergu, koji je za pobednikom zaostao 19 sekundi. Treći je bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Bodove su još osvojili Kimi Raikonen, Valteri Botas, Niko Hulkenberg, Roman Grožan, Pastor Maldonado, Maks Ferštapen i Karlos Sainc.Hamilton je uvećao prednost nad Rozbergom u generalnom plasmanu na 49 bodova. Naredna trka u šampionatu voziće se 11. oktobra u Sočiju za Veliku nagradu Rusije.

http://www.youtube.com/watch?v=FGOH9lFVRDY

Hamilton presrećan zbog pobede

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je presrećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, posle koje se po broju pobeda izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom. "Presrećan sam. Ekipa je tokom celog vikenda obavila fantastičan posao. Odlično sam startovao. Važno je što je Mercedes uspeo da uzvrati posle lošijih rezultata na prošloj trci u Singapuru. Tamo se nismo pokazali u najboljem svetlu, a to smo morali danas da uradimo", rekao je Hamilton i dodao:Doći i trkati se na Suzuki, gde sam gledao Senu kako vozi, i upravo ovde izjednačiti njegov rekord... Trenutno mi se sve to čini nestvarno. Nisam plačljivko, ali danas sam zaista presrećan", rekao je aktuelni svetski šampion. Hamilton je uvećao prednost nad klupskim kolegom Nikom Rozbergom u generalnom plasmanu na 48 bodova."Luis je bolje startovao. Trka za šampionsku titulu ide u pogrešnom prvacu. Morao sam danas da pobedim, nisam uspeo. Moraću to da učinim u narednoj trci, ali da biste pobedili Luisa sve mora da bude savršeno", rekao je Rozberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track