NIŠTA OD MEDALJE: Odbojkaši Srbije poraženi od Francuske u četvrtfinalu EP
Foto: Cev.lu

Četvrtfinale EP

NIŠTA OD MEDALJE: Odbojkaši Srbije poraženi od Francuske u četvrtfinalu EP

Ostali sportovi -
Izabranici Nikole Grbića završili su učešće na Evropskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj

BUSTO ARSICIO - Odbojkaši Srbije poraženi su od Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Italiji rezultatom 3:1 (25:22, 25:23, 14:25, 25:20). Time su izabranici Nikole Grbića definitivno ispali iz konkurencije za osvajanje medalje.

Bila je ovo repriza finala Svetske lige, gde su Francuzi takođe bili bolji.

Na početku utakmice ekipe su bile izjednačene, igralo se poen za poen, pa su izabranici Nikole Grbića na prvi tehnički tajm-aut otišli s prednošću od 8:7. Ipak, Francuzi su sredinom seta vezali četiri poena, te na drugi tajm-aut otišli s prednošću od 16:13. Srbija je uspela da izjednači na 20:20, ali ne i da preokrene, pa su "trikolori" prvi set dobili sa 25:22.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Posle izjednačene igre u prvom delu, Francuzi su sredinom seta napravili seriju, te poveli sa 21:17. Srpski tim je uspeo da se primakne na poen zaostatka (24:23), ali su Francuzi iskoristili drugu set loptu i poveli sa 2:0.

Ekipa Nikole Grbića je zaigrala mnogo bolje u trećem setu i već na prvi tehnički tajm-aut otišla sa šest poena prednosti (8:2). Srbija je u nastavku dobrom igrom u bloku konstatno uvećavala vođstvo, da bi na kraju taj period dobila sa 25:14.

U četvrtom setu Francuzi su podigli nivo igre i već u ranoj fazi seta su stekli tri poena prednosti. Tim Nikole Grbića nikako nije uspevao do uhvati priključak, pošto su "trikolori" veoma dobro igrali u bloku, a i veoma snažnim napadima ostavile su primače Srbije bespomoćnim.

Francuska će u polufinalu u Sofiji igrati sa boljim iz duela između Bugarske i Nemačke.

TOK MEČA

1. SET - 22:25

Velika borba na startu meča. Rivali se često smenjuju u vođstvu, a sa dva vezana poena Srbija prva stiže do prvog tehničkog tajm-auta i vodi 8:7.

Francuzi su bolje odigrali središnji deo seta i serijom od tri vezana poena stigli do 16:13 na drugom tehničkom tajm-autu.

Rival je stečenu prednost držao do 20:17, kada srpski tim pravi seriju za izjednačenje 20:20. Međutim, Francuzi ponovo na servis Ruzijea stiču tri poena prednosti - 23:20.

Francuska nije dozvolila Srbiji da se ponovo vrati u igru, već rešava ovaj set u svoju korist rezultatom 25:22.

2. SET - 23:25

Blokom Ngapea Francuzi su stekli dva poena prednosti - 3:5.

Blokom Petrića na Ngapeu Srbija stiže do izjednačenja 7:7. Ipak, Francuska na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa poenom viška - 8:7.

Do rezultata 14:14 vodila se ravnopravna borba, a onda su "Galski petlovi" vezali dva poena i na drugi tehnički tajm-aut otišli sa prednošću 16:14.

Francuzi su imali 19:15, Srbija stigla na 22:23, ali nije uspela potpuno da se vrati u meč. Francuska dobija set rezultatom 25:23 i vodi sa 2:0.

3. SET - 25:14

Odličan početak Srbije na startu trećeg seta. Dva bloka srpskog tim donela su prednost 4:1. Neugodnim servisima Srećno Lisinac je Srbiju doveo do prednosti 6:1. Na prvom tehničkom tajm-autu Srbija je stekla šest poena prednosti - 8:2.

Sjajno igra Srbija u trećem setu, proradio je blok, pa Srbija na drug tehnički tajm-aut odlazi sa devet poena viška - 16:7.

Sigurnom igrom izabranici Nikole Grbića nisu rivalu dopustili ni nadu da može da se vrati u ovaj set.

4. SET - 20:25

Francuzi su bolje otvorili četvrti set.

Na drugom tehničkom tajm-autu Francuska ima prednost 16:12.

Na kraju meča Francuzi su slavili rezultatom 25:20, ukupno 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track