BORI SE VEROM U SEBE: Evo šta je Vladimir Grbić rekao o prijemu Kosova u Unesko
Foto: Zorana Jeftić

Sa vitalnim delovima se ne igra

BORI SE VEROM U SEBE: Evo šta je Vladimir Grbić rekao o prijemu Kosova u Unesko

Ostali sportovi -
Bori se onim što se ima - verom u sebe. Onim što danas, nažalost, nedostaje. Može li čovek da živi bez srca, pluća, duše? Ne može, napisao je slavni odbojkaš

Odluka Izvršnog saveta Uneska u Parizu da prihvati predlog preporuke za prijem Kosova u članstvo u toj organizaciji naišla je na osudu i ogorčenje velike većine u Srbiji, pa i slavnog odbojkaša Vladimira Grbića.

Vladimir "Veliki", kako su ga prozvali zbog izuzetnih umeća na terenima širom sveta, zbog čega je primljen i u odbojkašku Kuću slavnih, na društvenoj mreži Tviter jasno je poručio da se borba mora nastaviti, pre svega verom u sebe.

"Predaja je gora od poraza, ulizivanje najgore poniženje. Bori se onim što se ima - verom u sebe. Onim što danas, nažalost, nedostaje. Može li čovek da živi bez srca, pluća, duše? Ne može. Sa vitalnim delovima se ne igra. Gde je limit licemerju i ponižavanju?", napisao je jedan od najboljih odbojkaša sveta svih vremena.

Odluka Izvršnog saveta Uneska prvi je korak ka prijemu Kosova u članstvo u ovoj organizaciji.

Konačnu odluku donosi Generalna konferencija Uneska, koja zaseda od 3. do 18. novembra.

Generalnu konferenciju čine predstavnici 195 zemalja članica. Svaka zemlja članica ima jedan glas, a za donošenje odluke potrebna je dvotrećinska većina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track