(VIDEO, FOTO) KAD PADNE ROLETNA: 5 najvećih incidenata u istoriji sporta!
Foto: Printskrin

Pomračenje svesti

(VIDEO, FOTO) KAD PADNE ROLETNA: 5 najvećih incidenata u istoriji sporta!

Ostali sportovi -
Ovi sportisti definitivno "nisu hladne glave ušli u meč"...

Upoznajte sportske legende koje su u pojedinim trenucima svoje karijere imali potpuno pomračenje svesti.Iako su beležili sjajne rezultate u sportu kojim su se bavili, mnogi će ostati upamćeni kao akteri najvećih incidenata u istoriji sporta.Erik Kantona i majgeri

Po našem mišljenju, ubedljivo prvo mesto bez konkurencije drži legendarni kapiten Mančester junajteda Erik Kantona.1995. godine na utakmici Mančester junajted - Kristal Palas Francuz je dobio crveni karton, a samo 30 sekundi kasnije bes je iskalio na jednom navijaču Kristal Palasa. Izvesni Metju Simons je pokušao psovkama da isprati Kantonu u svlačionicu, a kapiten Junajteda ga je patosirao pravim majgeri udarcem.Iako je zbog tog poteza bio suspendovan na osam meseci, Kantona je jednom izjavio da mu je to bio najdraži trenutak u karijeri.Ostaće upamćena njegova legendarna izjava:"Kad galebovi prate brod, to je zato jer misle da će se bacati sardine u more. Hvala."

Majk Tajson i "da ti šapnem na uvce"

Kada je legendarni bokser Holifild ušao u ring protiv Tajsona, verovatno je očekiva da će zaraditi modrice, posekotine... ali sigurno nije mogao ni da sanja da će ostati bez dela uva. Naime, 40 sekundi pre kraja treće runde Tajson je bukvalno odgrizao uvo Holifildu i ispljunuo deo na patos, a borba je ipak nastavljena. U narednoj rundi Tajson je ugrizao Holifilda za drugo uvo, pa je borba ponovo prekinuta. U pauzi je Tajson potpuno izgubio kontrolu nad sobom, pa je i policija morala da interveniše.

Zinedin Zidan i namazani Materaci

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zinedin Zidan, svoju blistavu karijeru završio je na neslavan način. On je u produžecima finala Svetskog prvenstva glavom u grudi namerno udario Italijana Marka Materacija. Navodno, Materaci je vređao Zidanovu sestru, pa je Francuz izgubio živce i udario ga. Zauvek će ostati upamćena scena kada veliki majstor svetskog fudbala prolazi pored najvrednijeg trofeja i odlazi u svlačionicu. Bio je to poslednji meč legendarnog Francuza.

Mihail Južnji i "tuča" sa reketom

Ruski teniser Mihail Južnji poznat je kao teniser koji ima prilično "kratak fitilj", međutim, ono što je uradio 2008. godine na Mastersu u Majamiju šokiralo je čitav svet.Naime, nakon jednog izgubljenog poena, Rus je kaznio sebe tako što se iz sve snage tri puta udario ivicom reketa po glavi. Krv je šikljala niz njegovo lice, a kad su ga lekari ušili, osvojio je sedam vezanih poena, a zatim je dobio i meč!

Zoran Bata Mirković i Jarnijevo međunožje

Reprezentacija Jugoslavije gostovala je u Zagrebu i to u odlučujućem meču za plasman na EP 2000. Pred kraj prvog poluvremena Zoran Mirković učinio je nešto što se pamti bolje nego bilo koji njegov meč karijeri - uhvatio je Roberta Jarnija za mošnice! Hrvat se uneo facu Mirkoviću, na šta je naš reprezentativac reagovao zgrabivši ga za međunožje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track