Najnovije vesti

KRAJ VEOMA USPEŠNE SEZONE: Aleksandar Flanđunis pobednik Masters serije
Foto: GAS

Učestvovalo više od 100 golfera

KRAJ VEOMA USPEŠNE SEZONE: Aleksandar Flanđunis pobednik Masters serije

Ostali sportovi
Pehare najboljima dodelila je predsednica Golf kluba Beograd Dragica Pilipović - Čefi, dok je pobednicima u sve tri kategorije Danica Đilas

Finalnim turnirom na terenu Golf kluba Beograd završena je još jedna GCB Masters serija u kojoj je u najjačoj takmičarskoj kategoriji trijumfovao Aleksandar Flanđunis.

Serija se igrala od maja do kraja oktobra i učestvovalo je više od 100 golfera na šest turnira u regularnom delu sezone - „SBB čelendž“, „Memorijal Knez Pavle“, „Luštica Bej čelendž“, "Cepter čelendž“, „Dajners klub turnir“ i „Sisko čelendž“, posle čega se po 12 najboljih u svakoj kategoriji borilo na finalnom turniru.

U finalu su se duplirali osvojeni poeni, što je na kraju imalo veliki uticaj na konačni plasman. Bruto pobednik turnira, Aleksandar Flanđunis, u sjajnim vremenskim uslovima prikazao je izvanrednu igru i na kraju je imao 58 poena, samo dva poena više od vicešampiona Radomira Beloševca, koji je finale započeo sa vodeće pozicije. Treće mesto u ’A’ kategoriji zauzeo je Milan Velisavljević sa 49 poena.

Velika drama viđena je i u ’B’ kategoriji gde je pre finala na vodećoj poziciji bio Slobodan Petrović. Ipak, slabijom igrom u finalu, Đorđe Zečević je došao u priliku da trijumfuje, što je i iskoristio pa mu je na kraju pripalo prvo mesto sa 49 poena, što je za samo poen više od Petrovića. Veoma blizu njih bio je i trećeplasirani Dragan Đuričić sa 46 poena.

U ’C’ kategoriji najbolji je bio Vladimir Danković koji je tokom cele sezone prikazivao odlične partije i koji je osvojio 58 poena. Najbolju igru u finalu prikazao je Željko Protić, koji je morao da se zadovolji drugim mestom sa 54 poena, dok je treći bio Đuro Đurašković sa poenom manje.

Pehare najboljima dodelila je predsednica Golf kluba Beograd Dragica Pilipović - Čefi. Do kraja golf sezone ostalo je još da se odigra finale Jesenje lige, a pobednici će biti poznati ove nedelje.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...