MOTO GP: Gori planeta zbog Rosija i Markeza!
Foto: Reuters

Počeo je rat do istrebljenja

MOTO GP: Gori planeta zbog Rosija i Markeza!

Ostali sportovi -
Incident na stazi u Sepangu podelio svet, društvene mreže se usijale zbog sukoba pristalica Italijana i Španca, a u sve se uključile i poznate ličnosti

Rat između sjajnih motociklista Valentina Rosija i Marka Markeza koji je buknuo na stazi Sepang u Maleziji proširio se na celu planetu.Zbog incidenta u kome je nakon udarca kolenom popularnog Valea Španac izleteo sa staze, Moto GP šampionat doživeo je neviđenu popularnost preko noći, a sukobi Rosijevih i Markezovih pristalica na društvenim mrežama dostižu tačku usijanja. U celu priču uključio se čak i italijanski premijer Mateo Renci, koji je telefonom pozvao Rosija, kao i poznate ličnosti poput rok zvezda i pevača Ðovanotija i Vaska Rosija.Oni se nadaju da će Doktor, iako u Valensiji zbog kazne startuje sa začelja poslednje trke sezone, uspeti da odbrani prednost od sedam bodova, koliko ima u odnosu na ljutog rivala Horhea Lorenca.Popularni italijanski list Republika otvoreno piše o tome da su Španci Lorenco i Markez još pre mesec dana u Andori napravili pakt kako bi na tlu Španije titulu proslavio domaći motociklista Lorenco.

Rosijevi navijači pokrenuli su onlajn-peticiju kojom traže da mu se ukine, kako kažu, „sramna kazna“ i da se Moto GP šampionatu vrati integritet. Odziv je bio fantastičan i do sada ju je potpisalo skoro 300.000 ljudi. Valentino se posle trke u Sepangu zapitao da li uopšte da nastupi u Valensiji, ali je juče ipak odlučio da vozi.- Hvala vam na podršci. Vaše poruke su mi pomogle da savladam bes i gorak ukus. Pojaviću se na startu trke u Španiji - poručio je Rosi navijačima.Jedna od mnogih teorija koje kruže odnosi se i na to da će mnogi motociklisti u odlučujućoj trci propustiti Rosija da se što pre probije do vodećih kako bi ipak dobio šansu da se direktno bori s Horheom Lorencom za titulu, što bi bio najpravedniji ishod cele zavrzlame.

Zna kako jeMATERACI: ROSI JE ŽRTVA KAO I JA!Nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije Marko Materaci stao je na Rosijevu stranu. Ostala je upamćena frka između njega i Zidana, kad ga je Francuz u finalu Mundijala 2006. udario glavom u grudi:- Rosi je u pravu kad kaže da nije kriv. Lorenco je veliki vozač, a Markez to nije. Tako sam i ja bio šokiran kada su me suspendovali sa dva meča kad me je udario Zidan. Potpuno razumem Valentina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track