(VIDEO, FOTO) TRKA VEKA: Doktor Rosi junak, Lorenco šampion
Foto: Reuters

Moto GP

(VIDEO, FOTO) TRKA VEKA: Doktor Rosi junak, Lorenco šampion

Ostali sportovi -
Vozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je treću titulu prvaka sveta u Moto GP šampionatu, pošto je na poslednjoj trci u sezoni slavio na Velikoj nagradi Valensije.
1 / 2 Foto: Reuters

Španac Lorenco je pred okršaj na stazi "Rikardo Tormo" imao sedam bodova manje od timskog kolege Italijana Valentina Rosija, koji je trku započeo na poslednjem mestu zbog incidenta sa Markom Markezon na prošloj trci, ali je do titule došao jer je popularni "Doktor" završio četvrti.

Italijan je kao "lud" vozio, pretekao 22 rivala, ali su mu falila još dva mesta iznad kako bi osvojio desetu titulu u kraljevskoj klasi.

Marekez je trku završio na drugoj poziciji, dok je treće mesto zauzeo Dani Pedrosa.

Lorenco je vodio od početka do kraja trke, dok je Valentino Rosi od starta napadao i preticao jednog po jednog vozača. Već na polovini trke stigao je do četvrtog mesta.

Međutim, uzbudljiva završnica je izostala. Jer, Lorencov zemljak Markez, koji mu je danas predao krunu, sa drugog mesta nije ni pokušao da mu ugrozi lidersku poziciju.

Treći Španac Dani Pedrosa tri kruga pre kraja napao je Markeza, koji se odbranio, pa su kroz cilj redom prolazili: Lorneco, Markez, Pedrosa, Rosi...

Pogledajte poslednja dva kruga trke u Valensiji:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track