BLISTAJU U KVALIFIKACIJAMA: Hokejaši krče put ka ZOI 2018.
Foto: OKS

„Orlovi“ u 3. krugu

BLISTAJU U KVALIFIKACIJAMA: Hokejaši krče put ka ZOI 2018.

Ostali sportovi -
„Orlovi“ su u meču poslednjeg kola kvalifikacionog turnira u španskom Valdemorou savladali domaću selekciju rezultatom 5:3

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu plasirala se u treći krug kvalifikacija za odlazak na Zimske olimpijske igre 2018. u Pjongčengu. „Orlovi“ su u meču poslednjeg kola kvalifikacionog turnira u španskom Valdemorou savladali domaću selekciju rezultatom 5:3 (0:2, 2:0, 3:1) i sa sve tri pobede zasluženo izborili plasman u narednu rundu. Prethodno su pred našim hokejašima padali Island (5:4, posle produžetka) i Kina (5:1), a onda je usledio triler na ledu.Posle prve trećine Španija je imala ogromnu prednost od 2:0 i činilo se da će „crvena furija“ nastaviti svoj put ka ZOI. Da će navijači domaće selekcije u Valdemorou ipak tužni napustiti halu, najavio je sa dva pogotka Dimitrije Filipović, pa se u poslednju trećinu ušlo sa 2:2. Posle golova Pavela Popravke za Srbiju i Alehandra Pedraza ušlo se u potpuno neizvesnu završnicu. Dva minuta pre kraja kapiten „orlova“ Marko Milovanović pogodio je mrežu rivala, pa je Španija pokušala bez golmana da stigne do još jednog izjednačenja. Iskoristili su Srbi prazan gol rivala i golom Marka Brkušanina overili plasman u treći krug kvalifikacija za odlazak na Zimske olimpijske igre.

Srbija pobedila Island, Kinu i domaću Španiju
Srbija pobedila Island, Kinu i domaću Španiju

Treći krug u februaruSLEDEĆA STANICA ITALIJAHokejaška reprezentacija Srbije igraće od 11. do 14. februara u italijanskoj Kortini treći krug kvalifikacija za ZOI u Pjongčengu. Pored domaće selekcije Italije, našim reprezentativcima na putu će stajati i nacionalni timovi Velike Britanije i Holandije, pa se očekuje velika i uzbudljiva borba na ovom mini-turniru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track