Predrag Filipović i neki novi olimpijci
Foto: OKS

Olimpijski čas u Aleksincu

Predrag Filipović i neki novi olimpijci

Ostali sportovi -
Iskusni atletičar koji je izborio normu za svoje četvrte OI podelio iskustvo s decom

Takmičar u brzom hodanju Predrag Filipović, srpski reprezentativac u atletici, trostruki učesnik Olimpijskih igara, sprema se za svoje četvrto učešće na najvećem sportskom takmičenju, koje će biti održano naredne godine u Rio de Žaneiru.U okviru Olimpijske tribine, koju je organizovao Olimpijski komitet Srbije, Filipović se upoznao s učesnicima i s njima podelilo iskustvo iz svoje dosadašnje karijere i prethodnih učešća na Olimpijskim igrama. Uz zahvalnicu čelnicima Opštine Aleksinac na gostoprimstvu, te OKS na pozivu da bude učesnik Olimpijskog časa, Filipović je istakao da u najmlađima vidi svoje naslednike.- Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da se družim sa školarcima u Aleksincu. Iskreno verujem u to da se među vama kriju neki budući olimpijci - rekao je Filipović, koji je s najmlađima pričao i o svojim očekivanjima od Olimpijskih igara u Brazilu sledeće godine.

Načelnik Uprave opštine Aleksinac Dragan Jovanović istakao je da je Olimpijski čas od velike važnosti za ovaj grad.- Zadovoljstvo nam je što je Olimpijski komitet Srbije izabrao baš našu opštinu i našu decu za ovu akciju. Voleo bih da učesnici dožive iskustvo koje će podeliti sa svojim drugarima i porodicama i da će odavde poneti lepe uspomene.(G. F.)

Važne lekcijeSTEKLI ZNANJE O ISTORIJI OIUčesnici Olimpijskog časa bili su u prilici da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - olimpijskim herojima današnjice, dok su najmlađi osnovci u okviru „olimpijske bajke“ učili o olimpijskim i životnim vrednostima koje bi trebalo da usvoje u svom odrastanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track