Bubka u Smederevu na kamen temeljcu atletske staze
Foto: ASS

u poseti

Bubka u Smederevu na kamen temeljcu atletske staze

Ostali sportovi -
Velika mi je čast da se ovaj objekat nazove baš po meni i siguran sam da će doprineti popularizaciji atletskog sporta pogotovo kod omladine, rekao je Bubka

BEOGRAD - Potpredsednik Međunarodne atletske asocijacije (IAAF) i svetski rekorder u skoku s motkom Sergej Bubka je u Smederevu prisustvovao postavljanju kamena temeljca za atletsku stazu koja će nositi njegovo ime.

"Velika mi je čast da se ovaj objekat nazove baš po meni i siguran sam da će doprineti popularizaciji atletskog sporta pogotovo kod omladine. Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i ovo će biti još jedan korak ka razvoju atletike", naglasio je Bubka.

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović istakao je da je "ovo savršen vid saradnje lokalne samouprave i Atletskog saveza, čiji je rezultat nova atletska staza.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević ocenio je da će "posle izgradnje olimpijskog bazena i streljane i izgradnja atletske staze u velikoj meri poboljšati sportsku infrastrukturu grada. Bubka je kasnije posetio Vojnu akademiju u Beogradu, gde će se izgraditi prva atletska dvorana u Srbiji, a zatim se sastao sa potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track