BOŠKOVIĆ: Pobede protiv Japana i Tunisa vode dalje
Foto: AP

Svetsko prvenstvo za rukometašice

BOŠKOVIĆ: Pobede protiv Japana i Tunisa vode dalje

Ostali sportovi -
HERNING - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da će ekipa dati sve od sebe da iznenadi Dansku u trećem kolu Svetskog prvensva, ali da su pobede u mečevima sa Japanom i Tunisom, koje vode dalje, realan cilj.

Srbija posle prva dva dana tunira ima jedan bod u A grupi, nakon što je remizirala sa Crnom Gorom (28:28) i poražena od Mađarske (32:26).

"Danas imamo slobodan dan koji ćemo iskoristiti da se uigramo za utakmicu sa Danskom. Posla meča sa Crnom Gorom nismo uspeli da se oporavimo, nedostajala je svežina. Loše smo otvorili utakmicu i skoro ceo meč smo jurili razultat. Devojke su još jednom pokazale karakter i kad gubimo šest golova razlike da možemo da se vratimo na dva razlike. Moramo da dobijemo Japan i Tunis kako bismo ispunili cilj, a to je odlazak u osminu finala", rekao je Bošković.

Bošković je dodao da je Srbija pokušati da odigra što kvalitetniju utakmicu protiv Danske.

"Utakmica sa Japanom bi trebalo da nas odvede u osminu finala. Očekujemo punu halu i dobru atmosferu sa Danskom. Ono što je sad najbitnije je da vidimo da li će se Dijana Radojević oporaviti posle povrede koju je zadobila na utakmici sa Mađarskom. Bila na pregledima, dobila je jak udarac u predelu bubrega, ali zaključak je da je u pitanju samo kontuzija i da nema unutrašnjih povreda".

Kapiten Srbije Biljana Bandelier i dalje žali zbog remija sa Crnom Gorom.

"Prvim mečom smo jako zadovoljne, žao mi je što nismo pobedile Crnu Goru, imale smo šansu. Mađarice igraju jako dobro, ali mislim da smo mi loše otvorile utakmicu. Uložicemo maksimum sa Danskom, očekujemo vrelu atmosferu i punu halu. Nama Danska leži i ne bi trebalo da se predajemo, moramo da probamo da ih pobedimo", rekla je Bandelier.

Njena saigračica Kristina Liščević veruje u plasman na Olimpijske igre u Riju.

"Znali smo šta nas čeka u prva dva meča. Snažan pocetak za koji nam je bila potrebna velika psihička snaga jer smo se za ovo spremali. Nećemo očajavati zbog poraza od Mađarske, nego idemo dalje. Put do Olimpijade nam je jako težak, ali nije nemoguć. Svi živimo isti san, tako da verujem da će se i ostvariti", zaključila je Liščević.

Utakmica između Danske i Srbije igra se sutra od 20.45.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track