OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Najbolji u 2015.su Đoković i Španovićeva
Foto: Reuters

Sumiraju se rezultati

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Najbolji u 2015.su Đoković i Španovićeva

Ostali sportovi -
Novak Đoković je najuspešniji sportista Srbije u 2015. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Srpski teniser ostvario je jednu od najboljih sezona u istoriji sa skorom 82-6, uz 11 titula, od toga tri na Gren slem turnirima.

U konkurenciji sportistkinja najbolja je atletičarka Ivana Španović, koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu i srebrnu medalju na Svetskom šampionatu.

Najuspešnija muška ekipa jeste vaterpolo reprezentacija, koja je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu.

Prvakinje Evrope, košarkaška reprezentacija proglašena je za najuspešniju žensku ekipu, a najuspešniji trener jeste selektor vaterpolista Dejan Savić. Najbolji mladi sportista jeste tekvondoistkinja Tijana Bogdanović.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre Olimpijski komitet Srbije proglasio je i najuspešnije sportiste Srbije na tom takmičenju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji sportista, dok će u ženskoj konkurenciji trofej poneti Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini k2 500m i peto u disciplini k4 500m.

Dan Olimpijskog komiteta na kojem će najuspešnijima u 2015. biti uručeni trofeji Olimpijskog komiteta održaće se 17. decembra sa početkom u 20 časova u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track