Vučić: Hvala sportistima što podižu ugled Srbije u svetu
Foto: TANJUG - Oksana Toskić

Vučić: Hvala sportistima što podižu ugled Srbije u svetu

Ostali sportovi -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su Borislavu Perić-Ranković, zvanično najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu u 2015. godini.

Vučić se zahvalio paraolimpijcima na izvanrednim rezultatima i poručio da je Srbija ponosna na sve svoje sportiste.

"Srbija je ponosna na vas i puno nam je srce kada vas vidimo. Ugled Srbije raste i vi sportisti ste zaslužni za to, od Novaka Đokovića, Ivane Sspanović do Borislave Perić-Ranković. Od Nemačke, Austrije i ostalih zemalja, svi nam uvek čestitaju na uspesima", rekao je Vučić na prijemu u Vladi Srbije.

Premijer je dodao da će Vlada nastaviti da podržava srpske sportiste.

"Nemamo previše novca, ali takve nagrade će biti isplaćene nabrže moguće. Očekujemo žetvu medalja u Riju i da uspeha bude još više, sa vaše strane, ali i ostalih naših sportista. Mi smo jedna od 10 zemalja sveta koja najbrže isplaćuje obaveze", poručio je Vučić.

Ministar Udovičić je takođe naglasio veliki uspeh Perić- Ranković.

"Imali smo situaciju da su ove godine u finale igrale dve predstavnice iz Srbije. Borislava je ove godine osvojila šest zlatnih medalja i jedno srebrnu i nadam se da će nastaviti sa uspesima. Pored Novaka Đokovića i Filipa Filipovića imamo još jednu najbolju na svetu", kazao je Udovičić

Perić-Ranković zahvalila se na prijemu i celom svom timu koji joj je pomogao da dođe do nagrade.

"Da nije bilo njih, ne bi bilo mojih rezultata i pobeda. Drago mi je što sam na svečanoj večeri predstavljala Srbiju i iskreno se nadam da neću biti poslednja koja će biti. Sama nominacija je lepa stvar, a osvojiti još lepše. Ovo će mi biti dodatan podstrek", zaključila je Perić-Ranković. Na prijemu su bili i selektor paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu Zlatko Keslar i predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

Perić-Ranković je za najbolju na svetu izabrana na nedavnoj svečanosti u Lisabonu, štp je prvi put u istoriji srpskog stonog tenisa i srpskog paraolimpizma da jedan sportista dobije to cenjeno i prestižno priznanje. Ona je u ovoj kalendarskoj godini osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Danskoj i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na istom takmičenju, a osvojila je i tri zlatne medalje na takmičenjima za Svetski kup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track