SKANDALOZNO: Poljska mafija muči srpske rukometašice!

Novi slučaj zlostavljanja naših devojaka

SKANDALOZNO: Poljska mafija muči srpske rukometašice!

Ostali sportovi -
Bratanica legendarnog rukometaša Ivana Lapčevića Sanja prolazi kroz torturu Olimpije Beskid samo zato što nije domaća igračica i što su je držali na crno, mimo njenog znanja

Nema kraja prevarama iz Poljske kojima su izložene srpske rukometašice! Posle Sare Garović koja je dobila zabranu ulaska u zemlje EU, pojavila se nova žrtva poljske sportske mafije.Reč je o Sanji Lapčević, jednoj od najtalentovanijih mladih srpskih rukometašica i bratanica Ivana Lapčevića. Čelnici poljskog kluba Olimpija obmanuli su je, držali je na crno, a potom je zabranili da nastavi rukometnu karijeru. Sve je počelo nedobijanjem ugovora koji je potpisala sa klubom.- Stalno su mi govorili da će gu dobiti „sutra, sutra, sutra“. I tako tri meseca, koliko su mi rekli da imam pravo da boravim, poslednjeg dana napustila sam Poljsku - rekla je Sanja.Od tada srpsku rukometašicu potpuno ignorišu svi iz kluba!- Prošlo je mnogo vremena dok nisam stupila u kontakt s njima. I onda su mi ponudili nešto potpuno neverovatno. Da se vratim i potpišem novi ugovor pod nekih smešnim uslovima?! A ja imam još godinu dana starog ugovor koji mi nisu dali.Sanja je prošla torturu.- Kada sam ja pričala nešto na engleskom, svi bi bili nezainteresovani i pravili se da ne razumeju, dok kada oni pričaju na poljskom, ja sam morala sve to da razumem. U timu se bile sve domaće rukometašice, izbegavale su me, nisu htele ni da pričamo.Kako je izgledao Sanjin život u Poljskoj, najbolje se vidi iz sledećeg primera...- Dobila sam samo jednu platu. Nisam se rasipala, a i moji su mi pomogli. Morala sam da vodim računa da samo ponekad uključujem grejanje u stanu jer nisam mogla da plaćam visoke račune. Nisam dobijala pare za hranu, što su bili u obavezi da mi isplaćuju. Sve sam sama plaćala - zaključuje Sanja Lapčević.

ZabranaUNIŠTILI JOJ KARIJERUSanja Lapčević je u prethodnih nekoliko meseci bila u tri jaka evropska kluba, gde su želeli da je angažuju (i da plate obavezan sertifikat - 2.800 evra). Međutim, Poljaci nisu pristali da pošalju njene papire.- Bila sam u Mađarskoj, Francuskoj i Španiji. Sva tri kluba u kojima sam trenirala hteli su da me angažuju, ali Poljaci su tražili ogromno obeštećenje za ugovor koji mi ne daju, a koji ni ne poštuju.

SramnoKARTA ZA BEOGRAD - AUTOBUSKAObavezni su bili Poljaci da kupe kartu Sanji za povratak u Srbiju, a iz njihovog poteza najbolje se vidi kako su se odnosili prema srpskoj rukometašici.- Dobila sam kartu za Beograd, ali autobusku. Nisu želili da mi plate avionski prevoz, pa sam se vratila autobusom - kaže Sanja.Da je reč o maltretiranju, najbolje se vidi iz razlike u ceni autobuske i avionske karte iz daleke Poljske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track