(VIDEO) PROZIVKE I ODGOVOR: Ovako je Korać reagovao na napade forumaša
Foto: Dragana Udovičić

Bez dlake na jeziku

(VIDEO) PROZIVKE I ODGOVOR: Ovako je Korać reagovao na napade forumaša

Ostali sportovi -
Televizijski komentator Duško Korać, čiji se stil prenosa sportskih događaja jednima dopadao, a drugima podizao kosu na glavi, preminuo je u ponedeljak ujutro u Beogradu.

Na kraju odloženog snimka četvrtfinalne vaterpolo utakmice Crna Gora - Hrvatska na Olimpijskim igrama u Pekingu, Korać je gledaocima RTS-a poručio da je to bio "poslednji vaterpolo meč" koji će prenositi.Odjavljujući meč reprezentacija država bivših jugoslovenskih republika na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, Korać je rekao:

"Braća Bokelji idu u polufinale. Nadam se da ćemo se sresti u finalu sa njima. Ali, posle 30 godina rada u vaterpolu što kao reporter, a kasnije kao komentator, objavljujem da je ovo bila moja poslednja vaterpolo utakmica koju ću prenositi na televiziji. Šta je uticalo na tu odluku? No comment, (razlozi su) lične prirode. Voli vas, Duško Korać. Srećno Srbi!".Tokom dugogodišnjeg rada kao televizijski komentator, Korać je u nekoliko navrata bio disciplinski kažnjavan u svojoj matičnoj kući (RTS), a 2006. godine tokom direktnog televizijskog prenosa Evropskog prvenstva u atletici, komentarisao je forum na sajtu B92, posvećen sportskim dešavanjima.Isprovociran komentarima čitalaca sajta koji su se odnosili na način prenosa, Duško Korać je reagovao na sledeći način:

"Obavešteni smo da sajt jednog glasila Socijalističke omladine grada Beograda, ali i Soroša, nastavlja primitivno ispiranje usta poslenicima RTS-a, pre svega sportskim komentatorima". Nakon toga, tokom prenosa atletike na programu Javnog servisa Srbije, Korać nastavlja:

"U medicini i parapsihopatologiji zna se da apstinencija izaziva agresiju. Međutim, po Morganu, to je onaj pre Darvina, čovek je nastao upotrebom obe ruke, a ne samo jedne. Kao hrišćanin im opraštam - kritika da, ali primitivno vređanje - zaboravite, gospodo!". Komentari na Forumu B92 odnosili su se na način izveštavanja sportskih novinara RTS. Jedan od njih, koji je izrekao Duško Korać, komentarišući bugarsku skakačicu u vis Vanelinu Venevu, glasi: "Čistoća sportistkinje se ogleda u čistoći njenog lica. Vanelina bi mogla da posećuje kozmetičara, uporedite lice Belgijanke i Bugarke."

Ovo je prilog B92 o tom događaju:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track