(VIDEO) HRVATI DAN POSLE DEBAKLA U ARENI: Šamarčine od Srbije nisu nimalo slučajne
Foto: Tanjug

Boli ih poraz

(VIDEO) HRVATI DAN POSLE DEBAKLA U ARENI: Šamarčine od Srbije nisu nimalo slučajne

Ostali sportovi -
Ni dan posle ubedljivog poraza od Srbije (13:6) na statru Evropskog prvenstva u Beogradu, mediji u Hrvatskoj ne prestaju da kritikuju vaterpoliste.

Sportski.net tako u dugom tekstu konstatuje, kako šamarčine od Srbije nisu nimalo slučajne.

"Kao i u finalu Svetskog prvenstva, Srbija je dobila Hrvatsku sa sedam golova prednosti, ali više od poraza mora brinuti igra koju pokazuju. Nakon Kazanja su selektor Tucak i društvo imali opravdanje u "lošem danu i nerealnom rezultatu", ali debakl usred Beograda pokazuje da potop iz Rusije nije bilo nimalo slučajan. Baš naprotiv, sva je sreća što su Srbi se na kraju malo smilovali i prestali sa gaženjem, jer bi Hrvatska doživela teži poraz". Samo deset minuta Evropskog prvenstva bilo je dovoljno da se potpuno ogole ali baš svi problemi hrvatskog vaterpola. Pričati o dva-tri izostanka bitnih igrača nema smisla, jer je Tucak pričao kako će sada reprezentacija igrati brže i pokretnije, kako bi se nadoknadio izostanak Muslima i Obradovića, Od toga nije bilo ništa, Srbi su bili za tri brzine brži. Naši su se igrači vukli kao magla u bazenu, potpuno bez ideje i organizacije igre. Lopta na igraču više je bila "carinjena" do iznemoglosti, kao da nisu to nikad trenirali. Sme se promašiti, suparnički golman da obrani, ali da ne pokažete nikakvu pripremljenu akciju – tada stvarno imate pravo pitati – šta ste vi uigravali?

Uz to, nadovezale su se pogrešno dodate lopte na centru ili nezainteresovano gledanje suparnika kako uzima loptu nakon što je udarila u prečku, a zatim i ‘buši’ Josipa Pavića. U obe situacije krivac je bio Luka Bukić, sin potpredsednika HVS-a Perice Bukića. Igra na centra nije postojala kad je u bazenu bio Boris Pavlović. Povratnik nije mogao ništa protiv srpskih bekova i tu je još jedna greška. Zašto je zvao veterana koji već godinama ne igra ozbiljan vaterpolo, a ne nekog od mlađih snaga (Lozina, Dužević) koje dolaze. Njima bi ovo bila škola" .

Autor dalje konstatuje da je Hrvatska u ozbiljnom problemu, ali da do četvrtfinala kroz okršaje sa Francuskom, Maltom i najverovatnije Holandijom dosta stvari popravi. A posle toga kažu, vreme je das selektor Tucak zaradi platu. Jutarnji list konstatuje da je sve prošlo bez problema

"Atmsofera ipak nije bila toliko "napaljena" kao pre četiri godine kad su na istom mestu u polufinalu Evropskog prvenstva igrali naši i srpski rukometaši, ali ponovo se moglo osetiti da nije reč o sasvim običnoj vaterpolo utakmici. U poređenju sa onim iz 2012., ovaj je put u Kombank Areni vladala prava komorna atmosfera. Nikakvih problema ipak nije bilo, 200-tinjak hrvatskih navijača bilo je smešteno u posebnom sektoru, a među njima su bili Dubravko Šimenc i Petar Muslim, koji bi bio u postavi da se nije povredio uoči početka EP-a. Navijale su i reprezentativke u kockicama koje u ponedjeljak otvaraju svoj turnir"...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track