NEDELJKO JOVANOVIĆ NE KRITIKUJE RUKOMETAŠE: Fali nam završnica
Foto: Fonet

Podrška

NEDELJKO JOVANOVIĆ NE KRITIKUJE RUKOMETAŠE: Fali nam završnica

Ostali sportovi -
Sve što je Srbija do sada pokazala na EP izgleda veoma pristojno, bez obzira na poraze od Poljske i Francuske, poručio legendarni as

Jedan od najboljih srpskih i svetskih rukometaša svih vremena Nedeljko Jovanović nije nezadovoljan igrom „orlova“ na Evropskom prvenstvu u Poljskoj uprkos porazima od selekcije domaćina šampionata i Francuske.Nekadašnji lider reprezentacije kaže da je srpski nadati se pobedi nad Makedonijom u poslednjem kolu prve faze takmičenja, a da u nastavku prvenstva velika želja na terenu može doneti i velike rezultate.Više koncentracije- Sve što su naši momci pokazali dosad izgleda veoma pristojno. Igramo konkretno, Darko Stanić je sasvim solidan na golu, samo što bismo morali da odigramo završnice s više koncentracije i pažljivije nego u prvim mečevima. Da smo protiv Poljske osvojili bar bod, sada bi bilo mnogo lakše doći do plasmana u drugu rundu - kaže za Kurir Nedeljko Jovanović.Protiv Francuske je bilo dobro prvo poluvreme, dok se s Poljacima borba vodila do poslednjih sekundi:- Igra se 60 minuta, a onih poslednjih deset je najvažnije. Tada se može popraviti ili pokvariti sve što je do tada urađeno. Protiv Makedonije se mora obratiti pažnja na svaki detalj jer su ozbiljna, iskusna i čvrsta ekipa. Srpski je nadati se da će biti bolje.

Zna šta priča... Nedeljko Jovanović
Zna šta priča... Nedeljko Jovanović

Petar Nenadić je pravi

Povratak u tim Petra Nenadića promenio je fizionomiju igre reprezentacije. Sada se igra lepše i raznovrsnije u poređenju s nastupima na nekim ranijim takmičenjima.- Mnogo bismo dobili da je Nenadić ranije dobijao značajniju ulogu u reprezentaciji. I pre sam govorio da je morao biti u timu 2012. na EP u Beogradu, jer smo ovako opet na nekom početku i u fazi kad uigravamo tim. To su već naša, srpska posla da pred svako veće takmičenje pokrećemo stvari iz početka - zaključio je Jovanović.(D. P.)

Strašan propustNEPRAVILNA PREZIMENA NAŠIH IGRAČANa dresovima rukometne reprezentacije Srbije, koja trenutno igra na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, prezimena igrača pogrešno su ispisana. Da je posredi težak previd našeg saveza pokazuju dresovi naših komšija Hrvata i Crnogoraca, čija su prezimena tačno napisana uz upotrebu svih latiničnih slova. Dresove reprezentacije Crne Gore i Srbije radio je isti proizvođač opreme, a kod njih „Petričević“ nije „Petricevic“, kao što bi bio kod nas da kojim slučajem igra za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track