(FOTO) ISPALA: Zlatni matematičari bodrili vaterpoliste u Areni, ali nisu mogli na balkon

Presudili bezbednosni razlozi

(FOTO) ISPALA: Zlatni matematičari bodrili vaterpoliste u Areni, ali nisu mogli na balkon

Ostali sportovi -
Učenicima Matematičke gimnazije, osvajačima medalja na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu, bila je želja da bodre naše vaterpoliste u finalu, pa je uz pomoć zamenice predsednika Skupštine grada Andree Radulović i na inicijativu Fondacije za mlade talente grada Beograda, to i realizovano.

Međutim, iako je bilo najavljeno da će zajedno sa zlatnim "Delfinima" izaći na "balkon za šampione" Skupštine grada Beograda, to se nije dogodilo iz bezbednosnih razloga.

Aleksi Konstantinovu, Mihajlu Sporiću i ostalim učenicima Matematičke gimnazije nekoliko sati uoči proslave javljeno je da ne mogu na čuveni balkon.

"Iako su ranije javili da će se na balkonu pored vaterpolista pojaviti i učenici MG, pre par sati su obavestili MG da su odustali od toga. Tako da se večeras neće pojaviti učenici MG na balkonu. Momci su baš bili srećni. Nije lepo tako se ponašati prema njima. Iz bezbednosnih razloga, ne može toliko ljudi da stoji na balkonu", napisali su na Fejsbuku obrazloženje iz Matematičke gimnazije.

Na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu tim Srbije, koji su činili učenici beogradske Matematičke gimnazije, osvojio je šest medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.

Matematičari, Foto: Printskrin Fejsbuk
Matematičari, Foto: Printskrin Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja