SELEKTOR DELFINA SAVIĆ: Ostali smo u senci ubiranja političkih poena, pritisaka i čudnih dešavanja
Foto: Saša Pavlić

Otvorio dušu

SELEKTOR DELFINA SAVIĆ: Ostali smo u senci ubiranja političkih poena, pritisaka i čudnih dešavanja

Ostali sportovi -
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić progovorio je o dešavanjima koja su pratila Evropsko prvenstvo u beogradskoj "Areni", gde su "Delfini" pred 18.473 gledalaca savladali Crnu Goru i okitili se zlatom.

Savić je pohvalio organizaciju šampionata, ali izneo i drugu stranu ogledala.

"Ekipa i celo takmičenje su nekako ostali u senci svega što je pratilo organizaciju. Bilo je ogromnih pritisaka i čudnih dešavanja. Ne mogu da se otmem utisku da su neke pozitivne stvari iskorišćene u negativne svrhe", rekao je Savić i dodao: "Posle svega, ispada da je Duci Simonović u pravu. Mi smo obični gladijatori, a sve ostalo je u domenu hleba i igara. I političkih poena".

Trener "Delfina" rekao je da je vrhunski rezultat sve pokrio, ali da je ipak ostao gorak ukus.

"Sve pada u vodu kada se ostvari vrhunski rezultat. Posle svega, koliko god osećali sladak ukus, ipak postoji doza gorčine. Verujte, ekipa je prošla kroz Golgotu. Kroz trnje smo prošli do zvezda. Možda vam zvuči poetski, ali je tako", rekao je Dejan Savić u intervjuu za Sport.

Savić je dodao i da se najviše boji miniranja iz sopstvene kuće.

"Unapred smo proglašeni za šampione. Evo, i sada, utisci se nisu pošteno ni ohladili, a već smo izloženi novom pritisku, da osvojimo olimpijsko zlato. Igrao sam u Atlanti, u Sidneju, u Atini i u Pekingu i imam negativno iskustvo. Bojim se miniranja iz sopstvene kuhinje. Saplitanja sa strane možemo da očekujemo, ali su nas u prošlosti preskupo koštala naša, sopstvena. Ako neko treba da stvara tenziju, onda smo to mi sami. Znamo šta i koga predstavljamo. Ali, da nam neko stavlja rezultat kao moranje, nije fer. Rezultat je ostao u drugom planu. Organizacija je iznad svega", rekao je Dejan Savić.

Publika u "Areni" je dva puta izviždala državni vrh Srbije, premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića, kako na otvaranju tako i prilikom dodele medalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track