Velimir Stjepanović na proveri forme u Luksmeburgu
Foto: Beta AP

Plivanje

Velimir Stjepanović na proveri forme u Luksmeburgu

Ostali sportovi -
Najbolji plivač Srbije i dvostruki prvak Evrope Velimir Stjepanović takmičiće se na Evromitingu u Luksemburgu, gde će učestvovati u četiri discipline - 50 i 200 metara (petak) a u subotu 100 i 400 kraul. Sprski reprezentativac ne zna kakva ga konkurencija očekuje, ali ističe i da to nije toliko važno.

- Ako dođu najjači, spreman sam. Ako izostanu, nije bitno, jer moram da naučim da guram maksimalno i kada nema prevelikog pritiska. Došao sam u Luksemburg pre svega da proverim trenutnu formu i vidim rezultate proteklog ciklusa treninga. Voleo bih da budem bolji nego što sam bio na Svetskom kupu u Dubaiju, i da budem blizu svojih najboljih vremena - kaže Stjepanović, koji je u Luksemburg stigao pre dva dana.Najbolji srpski plivač je naveo da mu je takmičenje u Luksemburgu veoma važno jer je prvo u 2016.

- Bilo bi lepo da dobro otplivam, da uhvatim ritam i da tako nastavim cele godine. Maksimalno ga ozbiljno shvatam i neću ništa da prepustim slučaju. Posle Luksemburga, na redu je državno prvenstvo u Beogradu krajem februara. U prvoj nedelji marta me čeka Hamilton takmičenje u Dohi, a onda u rasporedu imam još Švedsku i Ajndhoven. Prvenstvo Evrope je u maju, u Londonu - navodi Stjepanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track