A ŽELI ZLATO: Hrvatska atletičarka zbog ovoga možda ne ode na Olimpijske igre u Rio
Foto: AP

Doktori su na potezu

A ŽELI ZLATO: Hrvatska atletičarka zbog ovoga možda ne ode na Olimpijske igre u Rio

Ostali sportovi -
Najbolja evropska i svetska skakačica u vis Blanka Vlašić, pobedila je na mitingu u Splitu, ali je posle izjavila da oseća tako veliki bol da je zaplakala.

On je rekla da se nada i da će učiniti sve da nastupi na Olimpijskim igrama ovog leta u Rio de Ženeiru. Vlašićeva je inače dvostruka svetska šampionka i osvajač srebrne medalje na OI u Pekingu 2008. Svi su očekivali da će se u Riju pozlatiti.

"Jako me boli, nije dobro ali napravićemo sve što je najbolje da nastupim na Olimpijskim igrama u Riju", rekla je Blanka sa suzama u očima.

Objasnila je kako je od prvog skoka osećala bol, a iz njenog tima su predlagali da već tada odustane, ali ona je odlučila da nastavi da skače, jer je želela pobedu pred svojom publikom u Splitu.

"Osećam da sam spremna preskočiti visine preko dva metra, ali nisam mogla protiv bola", kazala je Vlašićeva.Ponovila je kako više od mesec dana na treninzima nije izvodila skokove da bi sačuvala povređenu nogu za miting, ali sve ostale vežbe radi i priprema se za sezonu.

Na pitanje o kakvim zahvatima na nozi se radi Blanka je rekla da će to videti sa svojim timom, ali da bi povređena desna noga morala mirovati i u tom slučaju ne bi mogla da trenira dok se kost ne oporavi.

Kurir sport / Indeks.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track