(VIDEO) LIST SPORT SE GASI POSLE 70 GODINA: Vlasnici nam ne daju plate i prete
Foto: Beta

Zaposleni upozoravaju

(VIDEO) LIST SPORT SE GASI POSLE 70 GODINA: Vlasnici nam ne daju plate i prete

Ostali sportovi -
Radimo pod stalnim pretnjama, a mene su vlasnici novina optužili za odavanje poslovne tajne jer sam pre nekoliko dana javno rekao da nismo plaćeni, rekao je urednik u listu Sport Srđan Stamenković.

BEOGRAD - Zaposleni u novinama Sport obavestili su javnost da najstarijem sportskom listu na Balkanu posle 70 godina i samo šest meseci od promene vlasnika preti gašenje!Trenutno list Sport živi sa svega 13 novinara i četiri tehnička urednika, a prema tvrdnjama zaposlenih, vlasnici ne isplaćuju plate i naknade za prevoz. Nekoliko novinara je u teškoj materijalnoj situaciji jer su kreditno zaduženi u bankama, a većina je na ivici egzistencije.

- Radimo pod stalnim pretnjama, a mene su vlasnici novina optužili za odavanje poslovne tajne jer sam pre nekoliko dana javno rekao da nismo plaćeni. Čuli smo da je finansijska policija ušla u Sport jer ima dosta nepravilnosti sa našim ugovorima. Očekujem da tužilaštvo ispita kako se radi u našoj firmi, a pravnici kažu da ima dosta prostora za obaranje ugovora sa firmom „Beoton“ - rekao je urednik u listu Sport Srđan Stamenković.Javnosti su se obratili još Rada Nikolić i Dragan Simić, ističući da je ovo poslednji vapaj državi da spase list od gašenja. Novinarka Džoana Manojlović optužila je firme „Beoton“ i „Megalopolis“ da su je izigrali i na prevaru joj uručili otkaz. Krajem septembra „Kompanija Novosti“ prodala je list Sport za oko 80.000 evra zajedničkoj firmi koja je u vlasništvu Tomice Žugića, Saše Mirkovića i Aleksandra Vuksanovića, odnosno Ace Lukasa.

(A. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track