EP U STRELJAŠTVU: Strelci nanišanili nove medalje u Đeru
Foto: Marina Lopičić

Danas počinje Evropsko prvenstvo u Mađarskoj

EP U STRELJAŠTVU: Strelci nanišanili nove medalje u Đeru

Ostali sportovi -
Srpski reprezentativci spremni za izazove u prvoj velikoj proveri pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru

Srpski reprezentativci u streljaštvu danas počinju učešće na Evropskom prvenstvu koje je na programu u mađarskom Ðeru. Zahtevne pripreme su iza članova našeg nacionalnog tima, a očekuje se da se i sa ovog takmičenja vrate okićeni brojnim odličjima.Jedan od kandidata za to je svakako Andrea Arsović, koja će pucati u tri discipline - pojedinačno, ekipno i u miks dublu, gde brani titulu evropskog prvaka.- Imali smo veoma naporne treninge prethodnih dana. Danas je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji, kao i u ekipnoj zajedno s Draganom Todorovićem i Ivanom Maksimović. Već sutra sledi takmičenje u miks dublu s Milutinom Stefanovićem i tome se baš radujem. Branimo zlato, a poslednja dva meseca smo zajedno trenirali u Kragujevcu i nekako smo se još više vezali i motivisali. Verujem da, prema rezultatima koje smo ostvarili tokom sezone, možemo da računamo na borbu za medalju.Arsovićeva već razmišlja i o narednim takmičenjima, a posebno o prvom odlasku na olimpijsko strelište u Brazilu.- Onda nam zapravo kreće početak sezone za mali kalibar i tome se baš radujem jer počinju prave borbe ze Rio de Žaneiro. Pred nama je fantastičan deo sezone i uzbuđena sam zbog svega što nas očekuje u narednom periodu. U aprilu imamo Svetski kup baš u Riju i tome se posebno radujemo. Videćemo gde je strelište, kakvo je i potrudićemo se da što više treniramo tamo kako bismo stekli, da kažemo, neke prednosti u odnosu na one koji ne budu učestvovali na tom takmičenju - kaže Andrea i dodaje da još ne oseća euforiju zbog sve bližeg početka OI.- Pred London je bilo drugačije, ali u međuvremenu sam mnogo radila na sebi i mnogo toga promenila. Sada Olimpijske igre dočekujem kao bilo koje drugo takmičenje, za to se spremam. Znam da će biti veoma zanimljivo i da ćemo biti u centru pažnje medija, ali to je moj posao, za to radim, za to se spremam - zaključila je Andrea.

I Damir Mikec beleži fantastične rezultate, pa i na Evropsko prvenstvo ide sa istim ciljem.- Prva velika generalna proba za Rio. Na Evropskom prvenstvu je uvek nekako drugačije pucati. Hoćeš da budeš najbolji na svom kontinentu. Prošle godine sam stigao do srebrne medalje, cilj mi je finale, a onda tamo da uradim ono za šta se i spremam sve ove dane, cele sezone... Cilj je da izdržim, da ispoštujem ono što radim na treningu i da to prebacim i na takmičenje. Neće biti lako, ali s tim moram da se izborim. Prvih osam je realno očekivati, a u finalu naravno da hoću da idem na neku od medalja.Na pitanje da li bi menjao finale EP za peto mesto na Igrama, Mikec uz osmeh kaže:- Finale OI je nešto najlepše. U Pekingu sam bio u finalu i znam kakav je osećaj. Ali hoću finale na oba takmičenja. I jare i pare! Još nije počela da me drma olimpijska groznica, verovatno će početi kako bude došlo lepo vreme i krene novi deo sezone. Svakako će biti euforija, samo je pitanje kako se s tim izboriti. Ipak je to lep osećaj i ono što se čeka četiri godine.

RADILA NA TEHNICI Zorana Arunović pred EPLOŠ SAM PROGNOZERZorana Arunović poslednje dane pred EP provela je ispravljajući neke tehničke stvari u svom pucanju.- Kao i svaki put na visokom nivou, ali ne bih se bavila prognoziranjem rezultata, nadam se da će sve ispasti onako kako sam sebi zacrtala. To su tehničke stvari, vezane isključivo za streljaštvo. Neke sitne poteškoće s treninga pokušala sam da ispravim i nadam se da ću u dobroj formi i sa ispravljenim greškama pucati u Ðeru. U potpunosti sam fokusirana na takmičenje koje počinje - rekla je Zorana, a na molbi da prognozira broj medalja koje će Srbija osvojiti u Ðeru, uz osmeh je poručila:- Loš sam prognozer, ne znam... Svakako, što više, to bolje!

ONI PUCAJU NA EPPuškaIvana Anđušić Maksimović, Andrea Arsović, Dragana Todorović, Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić, Milenko SebićPištoljZorana Arunović, Bobana Veličković, Brankica Zarić, Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško PetrovMiks puškaAndrea Arsović i Milutin StefanovićMiks pištoljZorana Arunović i Damir Mikec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track