U SUSRET ROĐENDANU: Rukovodstvo Radničkog u poseti Skupštini grada
Foto: Kurir Sport

Pomoć za najstarije Sportsko društvo

U SUSRET ROĐENDANU: Rukovodstvo Radničkog u poseti Skupštini grada

Ostali sportovi -
Rukovodstvo Sportskog društva Radnički, Predsednik UO Saša Jovičević, generalni sekretar Stanka Pejović i član SDR Aleksandar Perišić primljeni su u skupštinu grada kod gradonačelnika Siniše Malog i člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića, gde su razgovarali o problemima sa kojima se suočava najstarije Sportsko društvo u Srbiji.

"Ovo je presedan. Napokon se neko udostojio da nas u relativno kratkom roku primi, s obzirom da problem koji pokušavamo da rešimo datira još od 2012.god. kada je tadašnja gradska vlast obećala da će problem rešiti, ali nažalost nije. Mi se iskreno nadamo da obećanje neće biti ludom radovanje i da ce sadašnji gradonačelnik ispuniti dato obećanje. Gradonačelnik nas je uveravao da će na sve načine gledati da pomogne SD Radnički, ne finansijski, jer para nema, ali dugogodišnji problem vezan za grad Beograd će se rešavati po hitnom postupku tako da će SD Radnički svojih 96 godina postojanja koje obeležava 20. aprila 2016. godine dočekati u novom svetlu", izjavio je Saša Jovičević.

Saša Jovičević je istakao da je grad Beograd značajan za SD Radnički isto kao i SD Radnicki za grad Beograd kao najstarije i najtrofejnije SD koje okuplja preko 3000 sportista.

"Čast mi je da budem predsednik najstarijeg Sportskog društva u Srbiji. Uspešno smo rešili zatečene nagomilane probleme, ali tu nije kraj. Problema, naravno, još ima ali duh Radničkog živi i živeće, i hrabro koračamo ka 100-godišnjici postojanja SD Radnički."

Više od 300 sportista SD Radnički nastupalo je za nacionalnu selekciju preko 1000 puta, a ekipe su osvojile preko 60 titula prvaka Jugoslavije, pojedinci imaju preko 170 titula. Sa ponosom ističu da su sportisti Radničkog osvojili 20 olimpijskih medalja, 29 na Svetskim šampionatima, 51 medalju na Evropskim dostojanstveno predstavljajući Beograd, Srbiju i Jugoslaviju širom sveta.

Danas Radnički okuplja preko 3000 sportista. U sastavu SD nalazi se 12 klubova.

Stanka Pejović, generalni sekretar SD „Radnički“ napominje da se u Radničkom okupljaju i deca ometena u razvoju, kao i deca sa invaliditetom. Njima već godinama daju besplatno korišćenje svih sadržaja jer žele da pomognu bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze. Udruženje Plava Školjka, jednom godišnje organizuje mini olimpijske igre za tu decu koja dolaze iz cele Srbije. Udruženje FROM jednom nedeljno okuplja decu ometenu u razvoju i decu sa invaliditetom, u maloj sali SDR.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track