SERBIA OPEN U NOVOJ DVORANI: Beograd postaje atletski centar
Foto: Tanjug Okasana Toškić

Svečano otvaranje

SERBIA OPEN U NOVOJ DVORANI: Beograd postaje atletski centar

Ostali sportovi -
Beograd je spreman da u novoizgrađenoj atletskoj dvorani bude domaćin prvog internacionalnog mitinga pod nazivom "Serbia open", poručeno je na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Na mitingu, koji počinje sutra od 17 sati, učestvovaće takmičari iz oko 15 zemalja, a predsednik Skupštine garda Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što će Beograd biti organizator velikog događaja.

"Proteklih nekoliko godina naši sportisti postizali su velike rezultate, a Beograd je bio sjajan domaćin, za šta je dobio niz pohvala. Konačno će naši atletičari imati svoj dom, a ne da treniraju u magacinima i skladištima. Verujem da ćemo u Riju imati prve medalje za Srbiju u ovom sportu", rekao je Nikodijević na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima Grad će svim beogradskim atletskim klubovima u zimskom periodu obezbediti preko 1.000 sati besplatnog treninga u novoj dvorani.

"To je smisao dvorane kako bi se deca bavila sportom. Naša obaveza je da stvaramo uslove i u drugim sportovima", rekao je Nikodijević i poželeo uspeh srpskim atletičarima na sutrašnjem mitingu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su Beograd i Srbija dobili najbolju dvoranu u ovom delu Evrope.

"Objekat je urađen po svim visokim evropskim standardima. Imamo čime da se dičimo, a sutra će Beograd biti centar dešavanja Evrope i sveta. Sutra je bitan dan i nadam se da će "Serbia open" postati tradicija" rekao je Udovičić.

Predsednik Atletskog Veselin Jevrosimović:

"Veliki dan za atletiku i srpski sport. Cela nacija priželjkovala da dođe dana kada ćemo dobiti halu i atletika je dobila svoju kuću. Zhvalio bih se Vladi Srbije, premijeru Vučiću koji je mnogo doprineo izgradnji, Vanji Udovičiću, bivšem ministru Bratislavu Gašiću i ostalima", rekao je Jevrosimović, podsetivši da je sadašnja garnitura ljudi napravila preko 15 atletskih staza širom Srbije.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije krila oduševljenje izgradnjom nove dvorane.

"Velika zahvalnost svima koji su učinili sve da dobijem sjajne uslove, kao i organizaciju prvenstva Evrope. Uslovi su tu za konstantan trening, meni pogotovo jer smo stalno putovali. Pored Novog Sada imaćemo trening centar i u Beogradu, a cilj je da privučemo što više mladih da osvajaju medalje. Jedva čekam da počne miting".

Bacač kugle Asmir Kolašinac žali što zbog povrede neće moći da učestvuje sutra.

"Pre dva dana sam prvi put bio u dvorani i bio sam prijatno iznenađenjen. Prošao sam mnogo dvorana, a naša je jedna od najmodernijih u Evropi i svetu", zaključio je Kolašinac.

Prvi "Serbia open" počinje sutra od 17 sati i trajaće dva sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track