Rvači Srbije hoće bar još dve norme za Olimpijadu
Foto: OKS

Momci, neka je sa srećom

Rvači Srbije hoće bar još dve norme za Olimpijadu

Ostali sportovi -
Član IO RSS Dragan Vulešević u najavi EP u Rigi istakao da je ovo takmičenje u senci kvalifikacionog turnira za Igre u Riju

Rvačka reprezentacija Srbije spremna je za predstojeće izazove na Evropskom prvenstvu u letonskoj Rigi (12. i 13. mart).Član Izvršnog odbora Rvačkog saveza Srbije Dragan Vulešević poželeo je dobre rezultate našim reprezentativcima, ali i naglasio da se najviše očekuje od kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji će od 14. do 17. aprila biti održan u Zrenjaninu.

- Iako je ovaj EP u senci OI koje su pred nama, mislim da su momci spremni i da će nas obradovati po ko zna koji put. Kao što su to činili nebrojeno puta. Odmah posle Rige je kvalifikacioni turnir u Zrenjaninu za OI u Rio de Žaneiru. Kao što znate, imamo jednu normu koju je ostvario Davor Štefanek osvajanjem trećeg mesta na SP u Las Vegasu i očekujem da uzmemo bar još dve norme - rekao je Vulešević.Trener reprezentacije Stojan Dobrev najavio je maksimum od svojih boraca.- Na svako takmičenje idemo da ga maksimalno iskoristimo i sad je tako. Idemo da osvajamo medalje. Momci su spremni, koncentrisani i najvažnije je što žele rezultat. Mnogo smo radili na tehnici, taktici i snazi, imali dobre sparinge... Ima još toga što treba da odradimo, ali mislim da ćemo na Evropskom prvenstvu osvajati medalje. To je naš cilj. Da izvučemo maksimum iz situacije u kojoj smo sad. Zadovoljan sam svim momcima, mnogo su radili. Dali su maksimum od sebe i stvarno mislim da će se to videti kroz rezultate u Rigi.(G. F.)

Davor Štefanek postavio prioriteteMOJ GLAVNI CILJ JE RIOZasad jedini srpski rvač koji ima normu za Olimpijske igre Davor Štefanek kasnije je krenuo s pripremama za EP.- Moj glavni cilj je Rio i baš zato sam malo kasnio. Dug je period do avgusta. Dovoljno sam spreman i iskusan da mogu da se nosim sa rivalima na Evropskom prvenstvu. Ništa ne obećavam, osim da ćemo svi dati svoj maksimum. Svim momcima je prioritet kvalifikacioni turnir u aprilu za Olimpijske igre i nadam se da ćemo tu osvojiti još jednu do dve norme i da će mi se neko pridružiti u Riju - poručio je Štefanek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track