UDOVIČIĆ PRIMIO STRELCE: Medalje sa EP podstrek za Rio
Foto: MOS

Rekordan broj odličja

UDOVIČIĆ PRIMIO STRELCE: Medalje sa EP podstrek za Rio

Ostali sportovi -
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je reprezentaciju Srbije u streljaštvu, koja je na nedavnom prvenstvu Evrope osvojila sedam medalja, čestitao na velikom uspehu i poželeo da u istom stilu nastave na Olimpijskim igrama u Riju.
1 / 3 Foto: MOS

"Sedam medalja sa Evropskog prvenstva u Djeru predstavlja ogromnu motivaciju i uliva veliko samopouzdanje našim sportistima za predstojeće Olimpijske Igre u Riju. Srpski strelci osvojili su više medalja nego što je ukupno osvojeno na prethodna i vrlo sam ponosan na vas zbog toga", rekao je Udovičić.

On je istakao da Ministarstvo omladine i sporta, zajedno sa Olimpijskim komitetom, svakodnevno prati pripremne programe svakog sportiste, kao i borbe za olimpijsku vizu i da ne sumnja da će srpski strelci ostvariti sjajne rezultate na Olimpijskim igrama.

"Moram da istaknem i uspeh naših juniorki koje su osvojile zlato na ovom prvenstvu. To je još jedna potvrda da ove medalje nisu samo trenutne, već da imamo mlade nade u koje možemo da se uzdamo i od kojih u budućnosti možemo da očekujemo velika dela", istakao je Udovičić.

Srpski strelci na prvenstvu Evrope osvojili su četiri zlatne, srebrnu i dve bronzane medalje, od toga dve pojedinačne - zlato Andrea Arsović (vazdušna puška) i bronza Zorana Arunović (vazdušni pištolj, seniorke) i pet ekipnih trofeja - tri zlata (miks pištoljem Zorana Arunović - Damir Mikec, miks puškom: Andrea Arsović - Milutin Stefanović i ženska juniorska reprezentacija puškom Milica Babić, Sanja Vukašinović, Marija Kolarević), srebro (ženska reprezentacija pištoljem Zorana Arunović, Brankica Zarić i Bobana Veličković) i bronzu (muška reprezentacija pištoljem Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track