OSTAJE U SKOPLJU: Andrea Lekić produžila ugovor sa ekipom Vardara
Foto: Andrea Lekić

OSTAJE U SKOPLJU: Andrea Lekić produžila ugovor sa ekipom Vardara

Ostali sportovi -
Jedna od najboljih rukometašica današnjice, Andrea Lekić, produžila je ugovor sa ekipom Vardara iz Skoplja do juna 2017.godine.

Aktuelni ugovor ističe u junu i bilo je mnogo ponuda drugih klubova za promenu sredine, ali se Andrea odlučila za ostanak u timu koji piše najsvetlije stranice svoje istorije i dve godine zaredom osvaja treće mesto u najvažnijem klupskom takmičenju, Ligi šampiona.

"Na obostrano zadovoljstvo, ostajem u Vardaru još najmanje jednu sezonu. Čast je biti deo crveno-crne familije i srećna sam što ću i naredne sezone biti u Skoplju. Nadam se nastavku niza dobrih rezultata i velikim uspesima u narednom periodu."

Beograđanka sa titulom najbolje na svetu u 2013. godini u izboru Međunarodne rukometne federacije stigla je u makedonsku prestonicu iz mađarskog Đera gde je posle jednog izgubljenog finala, u drugom pokušaju podigla trofej Lige šampiona. Lekić je karijeru je počela u ORK Beogradu da bi je preko Radničkog i Knjaz Miloša profesionalni put odveo u ljubljanski Krim gde je provela četiri sezone i ostavila dubok trag.

Sedam puta je birana za najbolju igračicu Srbije i tri puta za najbolju na Balkanu. Dobitnica je najvećeg društveno-sportskog priznanja u zemlji, Majske nagrade.

Pred kraj prošle godine, Andrea je postala najmlađa igračica, i tek peta u istoriji Lige šampiona, koja je postigla preko 500 golova u ovom takmičenju.

Andrea Lekić spada u retku grupu sportista koji su prihvatili odgovornost koju nose kao uzori mladih i već četiri godine se na više načina bavi radom sa generacijama koje dolaze. Od 19.do 25.juna ovog leta održaće svoj četvrti po redu rukometni kamp. Posle Vrnjačke Banje (2013 i 2014) i Ohrida (2015), učesnike međunarodnog kampa “Andrea Lekić 2016” ugostiće Ruma.

Najbolja rukometašica Srbije u 21. veku, kapiten je nacionalnog tima od 2011. godine koji je vodila do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2013. godine. Već godinu dana zajedno sa Sanjom Damnjanović, Katarinom Tomašević i Draganom Cvijić, ne nastupa u najdražem dresu. Smenom selektora Saše Boškovića, nestala je prepreka da ponovo predstavljaju svoju zemlju, ali ih novi vršilac dužnosti selektora, Dragica Đurić, nije pozvala na poslednje okupljanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track