HUMANO: Hrvatski robijaši klicali Veselinu Vujoviću!
Foto: Fonet

Srpski rukometni trener u misiji

HUMANO: Hrvatski robijaši klicali Veselinu Vujoviću!

Ostali sportovi -
Popularni Vuja posetio zatvorenike u zagrebačkom KPD Remetinec i sa njima zbijao šale

Srpski rukometni trener Veselin Vujović, koji poslednjih godina radi u Zagrebu, posetio je robijaše u tamošnjem zatvoru Remetinec.Popularni Vuja otkriva za Kurir kako je dobio poziv od zatvorenika i kako je učestvovao u jednoj humanitarnoj misiji. Zatvorenici svakog meseca imaju pravo da požele da im neko od javnih ličnosti dođe u posetu. Ubedljivo prvi na njihovoj listi za mart bio je Veselin Vujović.- Bila je to humanitarna akcija kao pomoć zatvorenicima da se što lakše prilagode životu kad izađu na slobodu. Posetio sam ih zajedno sa mojim igračem Stipom Mandalinićem i odgovarao na svako njihovo pitanje. Bilo je predviđeno da poseta traje 30 minuta, a mi smo ostali više od sata. Pričao sam im o svom životu, a neki od njih su me prijatno iznenadili poznavanjem rukometa - otkrio je legendarni Veselin Vujović i dodao:- Bilo je dosta anegdota i smeha! Više od stotinu zatvorenika prisustvovalo je tom sastanku. Rekao sam im kako gradim odnos sa igračima, da mi je stalo da ih upoznam kao ljude i da sam i ja imao nekoliko incidentnih situacija. Svi iz bivše Jugoslavije znaju za tuču u Bitolju i nerede posle te utakmice. Jednostavno, ljudima se desi greška, pa sam zatvorenicima objasnio da svako od njih ima pravo na drugu šansu.

Kad je tog dana došao na trening rukometaša Zagreba, Vujovića su zvali da se javi čelnicima kluba.- Ma, komična situacija... Pozvali su me u upravu da mi kažu kako su ih zvali iz državnog vrha i tražili da raskinu ugovor sa mnom jer hoće da me postave za upravnika zatvora. (smeh) Toliko je dobro prošla ta poseta - istakao je Vujović, koji je na kraju posete dobio ovacije robijaša.

LEGENDE NA MARGINI Velikan našeg rukometa razočaran STIDIMO SE SVETSKOG ZLATAProteklog vikenda Veselin Vujović bio je gost RSS u Kraljevu, gde se okupilo nekoliko rukometaša, članova zlatne generacije koja je 1986. postala prvak sveta.- Bilo je lepo videti staro društvo, ali je sve organizovano u poslednjem trenutku, nekako zbrda-zdola... Zlatko Portner i Zlatan Arnautović, koji imaju srpsko državljanstvo, nisu ni obavešteni i bilo im je žao što nisu pozvani. Nije to organizovano na nivou koji zaslužujemo. Ispade kao da se stidimo tog zlata i tog velikog uspeha - bez dlake na jeziku je Vujović.Srpski rukomet tavori u proseku.- Naučili su nas na marginu! Osetim veliku tugu kad vidim koliko je rukomet srozan u Srbiji. Krivci nismo mi, bivši rukometaši, već neki drugi... Neću da se spuštam na njihov nivo i da se s njima valjam u blatu i mulju. Ako odemo kod ministra, on će nam kao i do sada reći, postoji procedura, pokušajte da ih promenite... A to smo pokušavali i nismo uspeli. Uvek je politika bila iznad sporta - jasan je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track