DUŠAN BORKOVIĆ ZA KURIR: Ponovo me trese trkačka groznica
Foto: Fonet

Intervju, automobilista, spreman za uzbuđenja u TCR

DUŠAN BORKOVIĆ ZA KURIR: Ponovo me trese trkačka groznica

Ostali sportovi -
Znate onaj osećaj kad imate prvu veliku ljubav. Osećam taj žar ponovo i željno iščekujem početak sezone

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković privodi kraju pripreme za nove izazove i takmičenje u TCR internacionalnoj seriji. U intervjuu za Kurir Duca otkriva da se trenutno oseća nalik onom osećaju kada posle prve ljubavi ponovo osetite sličnu sreću i zadovoljstvo.- Čini mi se da svake sezone, kako promenim kategoriju, da krećem iz početka. Ono što mi se sviđa je što uvek imam neki novi izazov i što sam srećan zbog toga. Kad sam ušao u WTCC, mislio sam da nikad više neću osećati toliku ličnu sreću s obzirom na to da sam prvi put vozio sa svetskim vozačima u vrhunskom automobilu. Mislio sam da će proći mnogo vremena i da više nikad neću osetiti nešto tako. Znate onaj osećaj kad imate prvu veliku ljubav. Osećam taj žar ponovo, željno iščekujem početak sezone i nadam se da će proći bar upola dobro kao prošlogodišnja sezona - kaže Dušan, član tima B3 rejsing iz Mađarske.Možemo da kažemo da se Duca ponovo zaljubio?- Ne, ja sam večito zaljubljen u suprugu, ali zavoleo sam, odnosno zavoleću ovaj novi šampionat.Postoje li neka očekivanja ili ciljevi za debitantsku sezonu?- To je vrlo teško reći. Pogotovo sportistima iz Srbije, jer ako kažem da očekujem da ću biti prvi, a ne budem, to je veoma loše za mene. Isto tako ako kažem da ću biti poslednji, to opet nije dobro. Volim da kažem da ću dati sve od sebe i više od onoga što imam, a znam da kad dam sve od sebe, ostalo šta god da se desi nije do mene. Ovo je tehnički sport i mnogo toga je uključeno. Recimo da sam plasmanom među prvih deset srećan, među prvih pet presrećan, a ne znam šta je jače od toga... Ako sam na podijumu, onda sam pre-pre-pre-presrećan.Da li si upoznao konkurenciju?- Polako se upoznajem sa ostalim vozačima. To je uvek trik. Ako se čovek previše bavi konkurentima, onda negde u dubini srca nekog poštuje više, a nekog manje, što nije dobro. Treba sve poštovati, ali ne previše, da ne bi došlo do zamora mozga. Bukvalno, prvih 15 vozača može da pobedi. Ovde su automobili skoro potpuno isti i mnogo zavisi od tima, inženjera i samog vozača. Mislim da mi imamo jedan od najboljih sklopova i mislim da možemo da konkurišemo za visok plasman.Ima dosta iskusnijih od tebe?- Neki su iskusniji, neki su manje iskusni. Ima svega, raznolikost je velika, ali sve su vrhunski vozači.

DinamikaZANIMLJIVIJI SMO OD FORMULE 1Da li poznaješ sve staze na kojima će se voziti TCR šampionat?- Ne. Ne volim da se opterećujem unapred. Prva trka je Bahrein i samo to gledam. Nakon toga ću da iskoristim pauzu da gledam Estoril i da se bavim tom stazom. Nisam vozio u Bahreinu, a tamo vozimo s Formulom 1 i to će biti spektakularan vikend.Imaš li želju da odgledaš trku Formule 1?- Nisam neki ljubitelj Formule. Mislim da su trke dosadnije od naših. Kod nas stalno ima akcije, guranja, udaranja, ne zna se ko će da pobedi. Pa onda u drugoj trci riversni grid od desetog do prvog, pa se obilazi i mnogo je interesantnije za gledanje. Opterećujem se svojom trkom, a Formulu ću da gledam ako ne budem bio umoran.

Raspored takmičenjaBahrein3. april (vozi se sa F1)Estoril24. aprilSPA7. majMonca21. majSalcburg5. junOšersleben19. junSoči3. julTajland28. avgustSingapur18. septembar (sa F1)Malezija2. oktobar (sa F1)Makao20. Novembar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track