Težak poraz odbojkaša Srbije od Bugarske
Foto: BETA

Kvalifikacije

Težak poraz odbojkaša Srbije od Bugarske

Ostali sportovi -
Oslabljeni neigranjem Ivana Miljkovića, koji se nedavno povukao iz reprezentacije, odbojkaši Srbije "izgoreli" su pred 12.000 bugarskih navijača u hali "Armejec"

SOFIJA - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Bugarske sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:23) u drugom kolu A grupe kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji.

Bugari su ovom pobedom napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale turnira, dok je Srbija zabeležila prvi poraz na takmičenju.

Izabranici Igora Kolakovića su u prvom kolu bili slobodni, a u četvrtak ih očekuje duel sa selekcijom Španije.

Malo toga je funkcionisalo u igri reprezentacije Srbije, koja nije ličila na zvaničnog šampiona Evrope.

Oslabljeni neigranjem Ivana Miljkovića, koji se nedavno povukao iz reprezentacije, odbojkaši Srbije "izgoreli" su pred 12.000 bugarskih navijača u hali "Armejec".

Srpski odbojkaši su samo u završnici poslednjeg seta pružili kakav-takav otpor domaćinu, a tokom celog meča imali su probleme u servisu, bloku i prijemu.

Predvođeni odličnim Matejem Kazijskim, domaći odbojkaši igrali su sigurno i dobro tokom većeg dela meča i njihova pobeda nije mogla da dođe u pitanje.

Ranije selekcija Španije lako je savladala Sloveniju sa 3:0.

Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraće u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira. Vizu za London izboriće samo pobednik turnira u Sofiji.

Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na turniru u Japanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track