RUKOMETAŠICA SANJA RADOSAVLJEVIĆ ZA KURIR: Hoću na svadbi da izgledam kao princeza
Foto: Privatna Arhiva

Intervju, najbolja mlada rukometašica Srbije

RUKOMETAŠICA SANJA RADOSAVLJEVIĆ ZA KURIR: Hoću na svadbi da izgledam kao princeza

Ostali sportovi -
Lepa srpska sportistkinja pričala o udaji, studiranju prava, bratu i dečku koji se bave istim sportom, šarmiranju sudija...

Na putu smo da dobijem novu zvezdu srpskog sporta! Ona je mlada, lepa i postiže sjajne rezultate na terenu.Sanja Radosavljević (22) predvodnica je nove generacije rukometašica Srbije i jedna od najboljih mladih evropskih igračica.- Iskreno, želim da potvrdim to „predvodnica nove generacije“. Moram da priznam da ću u svakom razgovoru to stidljivo da negiram, ali želim da se tako osećam i da budem u reprezentaciji koja će se boriti svaki put za najviši plasman - počinje priču Sanja.Brat Uroš i dečko Nemanja takođe su rukometaši, još malo pa ćete imati porodično kompletan rukometni tim. Ko je najbolji igrač od vas troje?- Nemanja je „doktorirao“ rukomet, a Uroš i ja još uvek smo „apsolventi“. Uz razmenu saveta i međusobnu podršku, nadam se da ćemo uskoro postići taj stadijum. Važno je da težimo ka dobrom, da se borimo i imamo velike ciljeve.Kako funkcioniše veza na daljinu dvoje profesionalnih sportista pošto ti dečko igra rukomet u Švedskoj?- Iskreno, to nije nimalo lako. Fali nam bliskost, fale nam zagrljaji, fali nam vreme kad smo jedno pored drugog. Sve to nadoknađujemo konstantnom vezom preko Vajbera i Skajpa. Trudimo se da se što češće viđamo, ali najviše volim leto, tada smo dva meseca nerazdvojni. Uvek smo posvećeni jedno drugom.Kad će svadba?- Bićete obavešteni (smeh). Svaka devojčica sanja o savršenoj svadbi i venčanici u kojoj će se osećati kao princeza. To je i moj san.Kao student prava, šta bi imala da kažeš u odbranu četiri rukometašice koje su odbile da igraju za Srbiju dok je selektor Saša Bošković?- Želim da budem advokat, ali nikad ne bih mešala posao i privatni život jer su i treneri i rukometašice deo mog privatnog života.

Najbolja srpska rukometašica ili najbolja srpska advokatica, šta biraš da budeš?

- Najbolja rukometašica, bar do onih određenih godina do kojih se igra. A posle ću se potpuno okrenuti usavršavanju svoje advokatske karijere.Jedna si od najlepših srpskih sportistkinja. Kako reaguješ na komplimente i je l‘ ponekad šarmiraš sudiju da bude blagonaklon prema tebi?- Naravno da mi prija, ko ih ne voli? Mada, naravno, ponekad me zbune i izazivaju nelagodnost. Sudije? Možda nesvesno, to je deo ženske prirode (smeh).

LIČNA KARTAIme i prezime: Sanja RadosavljevićDatum rođenja: 15. 1. 1994.Mesto rođenja: PančevoPozicija: levo kriloKlub: VAC (Mađarska)

Nema popustaDRAGI PROFESORI, ŠALJEM VAM POZDRAVE!Da li profesori Pravnog fakulteta imaju razumevanja za tvoje obaveze na rukometnom terenu? Da li ima popusta pošto si, ipak, srpska reprezentativka?- Sistem funkcioniše tako da raznim molbama moram da opravdam svoje izostanke. Ali to ne znači manje učenja, manje gradiva i olakšice. Svi imamo isti status pred profesorima. Ovim putem pozdravljam sve profesore i zahvaljujem celom dekanatu i najboljem fakultetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track