PRIKUPLJENO 51.000 DINARA: Održana Roze trka na Adi Ciganliji
Foto: Fonet

Dan borbe protiv raka dojke

PRIKUPLJENO 51.000 DINARA: Održana Roze trka na Adi Ciganliji

Ostali sportovi -
Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, na beogradskoj Adi Ciganliji održana je treća po redu Roze trka u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

"Pink run" je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena.

Na trci ili šetnji, koja se odvijala na kružnoj stazi oko savskog jezera, pravo učešća uzeli su svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke. Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke „Budimo zajedno“.

"Imali smo preko hiljadu učesnika različitih uzrasta, od dece u kolicima do najstarijih sugrađana. Trku su podržali i mnogi koji su došli iz drugih gradova. Na trci je bio veliki broj bivših i sadašnjih sportista, a među njima su trčali i prvak Srbije u Maratonu Ivan Miškeljin, kao i Danijela Barać. trku su podržali i fudbaler Albert Nađ, košarkašice Biljana Majstotović i Jelica Komnenović. Za udruženje Budimo zajedno prukupili smo 51.000 dinara. Novac će biti upotrebljen za psihološke radionice i savetovanje žena koje se trenutno bore protiv raka dojke", rekla je za Kurir Olivera Krivokapić Dragićević, direktor trke i nekadašnja proslavljena srpska košarkašica

Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i vredne poklone.

Pokrovitelji trke su Kancelarija za rani skrining dojke i JP Ada Ciganlija. Organizator Fondacija Natalis i Sportski Savez Rakovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track