SKANDAL NAVIJAČA GALATASARAJA: Na odbojkašice Dinama bacali đubre, Putin sprema odgovor Turskoj

Jezive scene u Istanbulu

SKANDAL NAVIJAČA GALATASARAJA: Na odbojkašice Dinama bacali đubre, Putin sprema odgovor Turskoj

Ostali sportovi -
Odbojkaški meč Evropskog kupa između Galatasaraja i Dinamo Krasnodara pretvorio se u skandal zbog užasnog ponašanja navijača u Istanbulu.

Na utakmici, na kojoj je slavio turski tim 3:2, odbojkašice ruske ekipe bile su na meti navijača kada su pitanju uvrede, pa čak i đubre koje je bacano na njih tokom meča.

Ruski klub se momenatlno oglasio i osudio “nedopustivo ponašanje domaćih navijača”.

– Definitivno ćemo obavestiti Evropsku odbojkašku federaciju (CEV) o ovom incidentu – poručila je portparolka kluba Irina Zolotova, dodajući da će na raspolaganju biti i snimak sa utakmice.

Odbojkašica Tatjana Košeleva prenela je svoj utisak sa utakmice.

– Ponašanje navijača što sam videla me je uplašilo i šokiralo. Njihovi gestovi i reči su bili ogromna mržnja prema nama. Sa tribina su na nas bacali smeće – napisala je odbojkašica, dodajući da je najveći šok bio kada je glavni trener Galatasaraja pokazao srednji prst njoj i klupi ruskog tima.

Revanš je na programu u subotu u Krasnodaru.

“Pojačaćemo bebednosne mere zameč u subotu,” poručila je portparolka Dinama Olga Smitiuk.Istovremeno, portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je situacija stresna i ne isključuje rekaciju ruskih vlasti ukoliko se sve ovo ispostavi tačnim.

Diplomatski odnosi Turske i Rusije su loši od 24. novembra prošle godine, kada je turska vojska oborila ruski avion, a Rusija je uvela sankcije Ankari, optuživši je da pomaže Islamsku državu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track