UDOVIČIĆ: Beogradski maraton podiže ugled Srbije
Foto: MOS

Sjajna promocija zemlje

UDOVIČIĆ: Beogradski maraton podiže ugled Srbije

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da Beogradski maraton na pravi promoviše Srbiju u svetu i da veruje da će u narednim godinama biti još rekorda.

"Drago mi je da ova manifestacija svake godine obara sve rekorde, po broju učesnika i zemalja. Kada vidimo koliki je značaj Beogradskog maratona možemo da kažemo da smo uspeli da pošalju pozitivnu sliku iz Beograda", rekao je Udovičić novinarima na Beogradskom maratonu.

Prema njegovim rečima Vlada Republike Srbije podržala je Beogradski maraton organizaciono i finansijski.

"Strateški cilj Vlade je da se organizuje što veći broj međunarodnih manifestacija jer tako raste ugled Srbije, ali i pojačava se sportski turizam i privreda. Beograd je zbog Evropskog prvenstva u vaterpolu, ali i zbog drugih događaja u januaru, imao 27 odsto više noćenja. Tada shvatamo da se isplati organizacija ovakvih takmičenja".

Udovičić je poručio da je cilj da se na trci u Beogradu promoviše zdravlje i sport.

"Imaću priliku da sa najstartijim osobama sugrađanima prođem "Trku zadovoljstva". Neću moći da trčim, mnogo sam bolji u vodi nego na suvom, ali se nadam da ću ispunuiti njihova očekivanja i sa njihovom energijom, entuztijaznom poslati sliku da je bavljenje sportom prenos zdravlja", zaključio je Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track