STRELJAČKI SAVEZ: Uslovi u Riju loši
Foto: Beta

Test uoči Olimpijskih igara

STRELJAČKI SAVEZ: Uslovi u Riju loši

Ostali sportovi -

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Srećko Pejović ocenio je da je osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru Damir Mikec napravio veliki uspeh, ali je i istakao da su uslovi loši i da ništa ne ostavlja utisak da će u tom gradu za tri meseca biti održane Olimpijske igre.

Mikec je u subotu, prvog dana takmičenja, osvojio srebrnu medalju vazdušnim pištoljem.

"Damirov uspeh je izuzetan. Nastupio je pod virusom, a dan uoči takmičenja je imao stomačne probleme i temperaturu... Očigledno je da sada u gađanju pištoljem za muškarce nema dominacije Kine, Južne Koreje ili Rusije, već je širok krug takmičara sposobnih za medalje u Riju, a u taj krug spadamo, naravno, i mi", rekao je Pejović, prenosi SSS.

Svetski kup je i za učesnike i za organizatore važan test pred Olimpijske igre. Međutim, prvi utisci iz Rija nisu najpovoljniji.

"Vreme je veoma teško, velika je vrućina i sparno je. Strelište za vazdušno oružje je opremljeno klima uredjajima, ali u finalnoj sali je pakao. Generalno gledano organizacija je vrlo loša i skoro ništa, kako na strelištu, tako i u gradu, ne ostavlja utisak da će ovde za tri meseca biti održane Olimpijske igre", rekao je Pejović.

"Do strelišta se prevozimo oko sat i po u jednom pravcu. Naravno, tako je za sve, ali najvažnije je da se svi naši strelci mnogo trude", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track