VESELIN VUJOVIĆ ZA KURIR: Zamalo da postanem kriminalac
Foto: Profimedia

Otkrio detalje iz detinjstva

VESELIN VUJOVIĆ ZA KURIR: Zamalo da postanem kriminalac

Ostali sportovi -

Rukometna legenda kaže da bi sigurno imao problema sa zakonom da nije postao uspešni sportista jer je kao mlad bio preke naravi, kao i većina njegovih vršnjaka sa Cetinja

Veselin Vujović je već mesecima ličnost o kojoj se u superlativima priča u regionu. Šmeker na parketu i van njega otkrio je da bi krenuo stranputicom da nije postao rukometaš.Odlični trener gostovao je na HRT, u emisiji kod Aleksandra Stankovića, gde je rekao da bio sigurno bio van zakona da nije počeo da trenira rukomet. U razgovoru za Kurir Veselin Vujović (55) objašnjava da je kao mlad bio preke naravi, kao i većina njegovih vršnjaka sa Cetinja.Ne vidim sebe u fabrici- U tom periodu odrastanja znao sam da pravim probleme, da se tučem u školskom dvorištu... Već tada nisam sebe video kao radnika u fabrici „Obod“, koji ustaje u šest ujutro i ceo dan zavrće neke šrafove. Da me neko ne razume pogrešno, izuzetno poštujem ljude koji rade taj posao, ali ja nisam planirao tako da živim.Malo je nedostajalo da veliki rukometaš postane jedan od žestokih momaka iz Crne Gore.- Neki momci iz mog kraja su odlazili u Italiji, a svi znamo šta su tamo radili tih godina. Verovatno bih i ja tamo završio da nije bilo rukometa. To je za mene bila velika sreća, jer sam se tako praznio i kanalisao ogromnu energiju koju sam imao.Ovaj rođeni Crnogorac, koji se oženio Srpkinjom i koji u ličnoj karti kao mesto stanovanja ima Šabac, odveo je rukometaše Zagreba u četvrtfinale Lige šampiona, a selekciju Slovenije na Olimpijske igre u Rio.Ja sam jugonostalgičar- Ja sam jugonostalgičar i to uvek s ponosom kažem. Pa svi u Zagrebu to znaju. Gledajte, u nedelju posle emisije u Zagrebu odem kolima u Sloveniju, u Ribnicu na finale kupa. Nikome iz saveza se nisam javio, hteo sam da kupim kartu i inkognito odgledam utakmicu. Kada sam došao na parking ispred dvorane, tamo je bilo dosta ljudi, odgledali su meč za treće mesto i izašli napolje na roštilj. Čim su me opazili, počelo je skandiranje „Vujo, majstore“ i „Idemo u Rio“. Kad sam ušao u dvoranu, isto tako - otkrio je Vujović.

Popularan u HrvatskojPOTCENJEN U SRBIJIVeselin Vujović cenjeniji je u Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji, nego u Srbiji, gde je stekao ime i izgradio rukometnu karijeru.- Žao mi je zbog toga. Duša me boli. Ali nije do mene. Rukomet u Srbiji srozan je na najniže grane. Vidi se to u regionalnoj ligi, gde ostali klubovi tuku najbolje srpske ekipe sa 20 golova razlike. To govori da se godinama loše radi i da nešto treba da se promeni - poručio je Vuja.

JubilejMETALOPLASTIKA SLAVI 30 GODINA OD EVROTITULEDokumentarni film „Rukometni vanzemaljci“, koji je režirao Jug Radivojević, biće prikazan večeras (20.00) u Šapcu povodom 30 godina od osvajanja druge titule prvaka Evrope. U dve finalne utakmice bili su uspešniji od poljske ekipe Vibžeže iz Gdanjska.- Već sada mi rade emocije, a kako će tek biti u Šapcu... Dolazak su potvrdili i ostali momci iz te sjajne generacije: Cvetković, Portner, Isaković, Vuković, Milošević, Mrkonja, Kuzmanovski, Rašić i ostali. Jedino će Bašić biti odsutan jer ima neki neodložan posao - kazao je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track