Italijani prejaki za odbojkaše Srbije
Foto: BETA

kvaklifikacije

Italijani prejaki za odbojkaše Srbije

Ostali sportovi -
Iako su odličnom igrom protiv Španjie i Slovenije nagovestili mgućnost iznenađenja i plasman u finale u kome bi se za jednu kartu do Londona borili s pobednikom meča Bugarske i Nemačke, srpski odbojklaši mora se priznati , bar u ovom meču nisu bili dostojan rival rasoploženoj i više nego iskusnoj selekciji Italije

SOFIJA - Nisu uspeli odbojkaši Srbije da pobede Italiju i plasiraju se u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Londonu. Meč polufinala izgubili su od razigranih "azura" sa 3:1 (25:14, 25:19, 19:25, 25:16), ostavši u nadi da će vizu za OI izboriti na završnom turnniru, koji će biti odigran u Tokiju.

Iako su odličnom igrom protiv Španjie i Slovenije nagovestili mgućnost iznenađenja i plasman u finale u kome bi se za jednu kartu do Londona borili s pobednikom meča Bugarske i Nemačke, srpski odbojklaši mora se priznati , bar u ovom meču nisu bili dostojan rival rasoploženoj i više nego iskusnoj selekciji Italije. U njenim redovima prednjačio je korektor Ivan Zajcev, koji je iz nemogućih situacija gromovitim smečom bušio rupe u odbrani Srbije...

Više nego pre osetilo se odsustvo kapitena reprezentacije Ivana MIljkovića...Nekoliko dana pre poziva selekotra Kolakovića Miljković je objavio da se povlači iz reprezentacije Srbije, s namerom da svoje mesto prepusti mlađima.

Poslednju šansu, odbojkaši Srbije imće u Tokiju od 1. do 10. juna, na Interkontinentalnim kvalifikacijama, gde će učestvovati ekipa domaćina Japan, kao i Iran, Kina, Koreja, Australija, Portoriko i Venecuela.

Meč između Srbije i Italije odigran je pred 7.300gledalaca u sofijskoj dvorani "Armejac", a trajao je 89 minuta. Reprezentacija Srbije uspela je da dobije treći set, ali nije imala snage da izjednači i da preokrene rezultat u svoju korist.

U drugom polufinalu turnira u Sofiji, u 19.45, igraju Bugarska i Nemačka, a u London će ići samo pobednik finala.

Srbija: N. Kovačević, Janić (10), Petković, Terzić,Stanković (7), Nikić (9), Mitić, Rašić, Atanasijević (15), Starović (1), Podraščanin (8), Rosić.

Italija: Mastranđelo (3),Kovar, Parodi (3), Bari, Papi (6), Lasko (19), Zajčev (22), Boninfante, Savani, Travica, Fei (13), Birareli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track