BRDSKA TRKA BERANOVAC: Radojković trijumfom startovao sezonu!
Foto: Plumrace.com

Počelo prvenstvo

BRDSKA TRKA BERANOVAC: Radojković trijumfom startovao sezonu!

Ostali sportovi -

Aleksa Radojković višestruki šampion karting i auto sporta, vlasnik dve Zlatne kacige, aktulenu sezonu sporta brzina na četiri točka, startovao je najbolji mogući način, pobedom u klasi na brdskoj trci Beranovac. Trijumf u klasi i drugo mesto u generalnom plasmanu su rezultati koji su i bili očekivani.

Unazad nekoliko godina učenik srednje škole prosto je navikao ljubitelje auto i karting sporta na vrhunske rezultate. Kada takmičarska sprava funkcioniše perfektno Aleksa bez problema odradi bilo brdsku ili kružnu stazu. Kada su u pitanju uslovi na samoj stazi, konkretno podloga, neravnine i ostalo, mlađani Radojković se nikada ne žali, veći veli kako je svima, tako je i njemu.

- Pobeda u klasi na brdskoj trci koja je održana na vojnom poligonu Beranovac nadomak Kraljeva je više nego odličan početak sezone. Ujedno osvajanje i drugog mesta u generalnom plasamnu, odmah iza Božilovića koji vozi u najjačoj klasi, takođe smatram uspehom – prvi je komentar Alekse Radojkovića.

Novina u radu SAKSS ogleda se i u organizaciji brdske trke na stazi koja je do ove sezone isključivo služila za kružne trke, vredna je hvale. Prva trećina staze bila je poznata tako reći svima koji su vozili krug, ali preostale dve bile su nepoznanica za sve, pa i za Aleksu.

- Pozdravljam odluku organizatora da iskoristi potencijale Beranovca, konkretno što je organizovao brdsku trku. Start je praktično bio na istom mestu kao i za krug, da bi posle čuvenog mostića usledila oštra krivina u desno, i odatle je sve bilo novo. Kako je bilo drugima, tako je bilo i meni. Ko se bolje snašao i prilagodio taj je slavio – jasan je Radojković.

O predstojećim takmičenjima Radojković slovi:

- Prvo sledeća trka je u Poljskoj 15. maja, nedelju dana kasnije sledi krug na Mišeluku u Novom Sadu i onda lagano po kalendaru. Pored domaćeg šampionata, ove sezone fokusiraćemo se na brdske trke u okviru Centralnoevropske zone, drugim rečima odradićemo jedno pet – šest trka do kraja takmičarske godine – rekao je Radojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track